Haber

Spor Bakanlığı deprem bölgesinde sporcu, kulüp ve antrenörlere desteğini açıkladı.

gençlik ve Spor Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, depremden etkilenen 11 ilde 17 bin 738 sporcu ve 512 antrenörle irtibata geçildiğini ve ihtiyaçları doğrultusunda destek verildiğini açıkladı. Sporcuların haklarını kaybetmemesi için tedbirler alındığını vurgulayan Bakan Kasapoğlu, maçlardan çekilmek zorunda kalan spor kulüplerinin önümüzdeki dönemde de faaliyetlerine devam edeceğini bildirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kahramanmaraş’ta meydana gelen sarsıntılar sırasında bölgedeki sporcular, kulüpler ve antrenörler için yapılan takviyelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Birçok alanda depremin yaralarını sarmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Bakan Kasapoğlu, depremden etkilenen 11 ilde 17 bin 738 sporcu ve 512 antrenörle irtibata geçildiğini ve ihtiyaçları doğrultusunda takviye sağlandığını bildirdi. Barınma ihtiyacı olan sporcular Olimpik Hazırlık Merkezleri, Sporcu Eğitim Merkezleri, Kamp Eğitim Merkezleri ve Yurtlarda ağırlanmaktadır. Bakan Kasapoğlu, depremden etkilenen sporcuların barınma ihtiyaçlarının yanı sıra haklarını da kaybetmemeleri için tedbirler alındığını vurgulayarak, “Depremden etkilenen sporcularımızın spor hayatlarının kesintisiz devam etmesini istiyoruz. içinde bulunduğumuz dönem sonunda gecikmeksizin istedikleri kulübe geçiş hakkı verildi.Sporcularımıza ayrıca federasyonlar tarafından yeni kulüp bulma imkânı sağlandı.Depremzedelerin Sporcu Eğitim Merkezlerine ve Deprem bölgesindeki Olimpik Hazırlık Merkezleri diğer illerdeki merkezlerimizde sportif faaliyetlerine devam etmekte olup, spor malzemeleri ihtiyaçları Bakanlığımız, federasyonlarımız ve il müdürlüklerimiz aracılığıyla karşılanmaktadır.” Bakan Kasapoğlu, Olimpik ve Paralimpik sporcular 38 sporcu ve ailelerinin Olimpik Hazırlık Merkezlerine yerleştirildiğini kaydederek, sporculara psikolojik destek sağladıklarını vurgulayan Bakan Kasapoğlu, psikolog ve fizyoterapistlerin TOHM ve SEM’e psiko-sosyal destek verdiğini ifade etti. sporcular

Kulüplerin deprem bölgesindeki çalışmaları hakkında da bilgi veren Bakan Kasapoğlu, deprem nedeniyle müsabakalardan çekilmek zorunda kalan spor kulüplerinin önümüzdeki dönemde de haklarını kaybetmeden faaliyetlerine devam edeceklerini açıkladı.

– İstanbul

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu