Haber

Ümit Özdağ, YSK cephesinden seslendi: “Bu seçimde parmak boyası kullanılana ve ithal seçmen açıklanana kadar her gün buradayız”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçim güvenliğini sağlamak için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) huzurunda açıklama yaptı. YSK’dan ‘yasa gerekli’ konulu parmak boyası kullanımına ilişkin yanıt aldıklarını belirten Özdağ, ‘Konu seçim güvenliğini sağlamakken ve buna yönelik bir talep varken neden? YSK bu talebi karşılamak için gerekli inisiyatifi kullanmıyor ve seçimi güvensiz hale getirecek bir süreci başlatmıyor mu, bunu anlamıyoruz” diye konuştu. Seçmenler Türk milletinin bilgisine sunulmuştur” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partililerle birlikte parmak boyama başta olmak üzere seçim güvenliğinin sağlanması için gerekli tedbirlerin alınmasını talep etmek üzere YSK’ya gitti. Partililer, “Seçim güvenliği istiyoruz”, “Seçim boyası istiyoruz”, “Oyumuzun ve geleceğimizin çalınmasına izin vermeyeceğiz”, “Bu filmin sonunu biliyorsunuz” pankartları taşıdı. YSK önünde açıklama yapan Özdağ, şunları söyledi:

“YSK’NİN GÖREVİ SEÇİM GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAKTIR”

“Türkiye, 14 Mayıs’a günler kala seçim güvenliğini tehdit eden önemli gelişmeler yaşıyor. Bu gelişmelerin başında, sayısı bilinmeyen ancak 1 milyonu geçtiği tahmin edilen ithal seçmen geliyor. Yani Türkiye’de geçici sığınmacı konumundayken, Vatandaşlık kazanan Suriyeliler, Kuveytliler, Libyalılar, Mısırlılar’a verilen haklar ülkede yaşama hakkı veriliyor.Onlarla yaptığımız son çalışmada şimdiden 500 bini aşmış oldukları görüldü. Seçim güvenliğini tehdit eden bu gelişmeye 10 ilimizde meydana gelen ve ağır tahribata yol açan deprem sonucu ortaya çıkan nüfus hareketi de eklendi ve çok sayıda insan Kahramanmaraş’tan uzaklaşmak zorunda kaldı, Hatay, Adıyaman’dan seçmen oldukları yerlerden taşınmak zorunda kaldılar ama seçmen kütüğünde durumun nasıl geliştiğine dair net bir durum yok. rs. Bu da seçim güvenliğini tehdit edebilecek girişimlere yol açabilir. Seçimlere bir süre kala Zafer Partisi olarak mavi boyanın yeniden faaliyete geçmesini istiyoruz. Bu konudaki çağrımız YSK tarafından ‘bunun için kanun gerekir’ diye cevap verildi. Aslında YSK’nın görevi seçim güvenliğini sağlamaktır.

“YSK SEÇİMİ GÜVENSİZ HALE GETİRECEK BİR SÜRECİ YÜRÜTÜYOR”

Yüksek yargı organı olarak bu konuda kanuna gerek kalmadan düzenlemeler yapılabilmektedir. Birçok yetkin hukukçu bu konuda açıklamalarda bulunmuştur. Ancak bugün hatırlatmak isteriz ki, bugün ‘hukuk gereği’ diyen Yüksek Seçim Kurumu, Anayasa’nın düzenini çiğneyerek, kendisini Büyük Millet Meclisi’nin yerine koyarak, mühürsüz 2 buçuk milyon oyu geçerli kabul etmişti. Türkiye Meclisi. O dönemde hukuk aramayan, Anayasa’yı çiğneyen YSK, şimdi çok mu yasalara bağlı hale geldi? Konu seçimin güvenliğini sağlamakken ve buna bir talep varken YSK’nın neden bu talebi karşılamak için gerekli inisiyatifi kullanmadığını ve seçimi güvensiz hale getirecek bir süreci başlattığını anlamıyoruz.

“SİZ BU SEÇİMLERDE YENİDEN MAVİ BOYA KULLANANA KADAR BURDAYIZ”

İstanbul’da zarftan çıkan dört oydan birini iptal edip diğer üçünü kabul eden bu YSK değil mi? Seçmen hangi Yüksek Seçim Kuruluna güvenecek? Aslında bu seçimlerde yeniden mavi boya kullanılana ve ithal seçmenlerin gerçek sayıları Yüksek Seçim Kurulu tarafından Türk halkına açıklanana kadar her gün buradayız. Bugün Zafer Partisi olarak buradayız, yarın da ittifak üyelerinin katılımıyla burada olacağız.”

battalgaziajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu