Haber

Nijerya’da seçim sonucuna itiraz eden ana muhalefet mahkemeye gidecek

Nijerya’da ana muhalefetteki Halkların Demokratik Partisi (PDP), ülkede 25-26 Şubat tarihlerinde yapılan devlet başkanlığı seçiminin sonucuna itiraz ederek mahkemeye gideceğini açıkladı.

PDP Cumhurbaşkanlığı Kampanya Komitesi sözcüsü ve Halkla İlişkiler Direktörü Dino Melaye yaptığı açıklamada, iktidar partisi Tüm İlericiler Kongresi’nden (APC) eski Lagos Valisi Bola Ahmed Tinubu’nun zaferini “kabul edilemez büyük bir adaletsizlik” olarak nitelendirdi. “.

PDP’nin yargıya gideceğini belirten Melaye, “Bu büyük adaletsizlik devam edemez. Çalınan güçlerimizi geri alma mücadelesi, geri çekilme ve teslimiyetin olmadığı bir mücadeledir. Bunun da üstesinden geleceğiz” dedi. söz konusu.

Ortada muhalefetteki Personel Partisi (LP) de seçim kurulunun açıkladığı devlet başkanı seçim sonuçlarını kabul etmeyeceğini açıkladı.

Yaklaşık 206 milyon nüfusa sahip Nijerya’da cumhurbaşkanlığı için 18 aday yarıştı. Seçimde AKP’li Tinubu 8 milyon 794 bin 726 oy alırken; Tinubu’nun en büyük rakibi 6 milyon 984 bin 520 oyla ana muhalefetteki PDP adayı Atiku Abubakar; LP adayı Pter Obi 6 milyon 101 bin 533 oy aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu