Ekonomi

Seçim propagandası özgürlüğü saat 18:00 itibarıyla sona erdi.

Cumhurbaşkanı ve 28. Milletvekili Genel Seçimlerine bağlı siyasi partilerin propaganda özgürlüğü saat 18.00’de sona erdi.

Propaganda serbestisi ve süresini düzenleyen 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un 49. maddesi propagandanın oy verme gününden önceki 10’uncu gün sabahı başlayıp seçim gününden önceki 18.00’de sona ereceğini hükme bağlamıştır. oylama gününden bir gün önce.

Seçim günü saat 21:00’den sonra tüm yayınlar ücretsiz olacaktır.

Buna göre, seçime katılan siyasi partilerin siyasi propaganda yapma özgürlükleri saat 18.00 itibariyle sona erdi.

Seçim günü yarın saat 18:00’e kadar radyolar ve her türlü yayın organları seçim ve seçim sonuçlarına ilişkin haber, iddia ve yorum yapamayacak, seçimle ilgili haber ve açıklamaları sadece YSK yayınlayabilecektir. radyolar ve her türlü yayın organlarında saat 18.00 ile 21.00 arasında seçim.

Seçim günü saat 21:00’den sonra tüm yayınlar ücretsiz olacaktır. YSK gerekli gördüğü takdirde yarın saat 21:00’e kadar yayın yasağını kaldırabilecek.

RTÜK internet sitesinden yapılan açıklamada, seçimden önceki gün saat 18.00’den sonra yapılacak tartışma programlarında gazeteci ve akademisyen gibi seçimlerde aday olmayan konukların bulunmasında sakınca bulunmadığı belirtildi. seçim.

RTÜK’ten yapılan açıklamada, mitinglerin Cumartesi günü saat 18.00’e kadar yayınlanacağı, seçim günü saat 18.00’e kadar basında seçimler ve sonuçları hakkında tahmin ve yorum yapılmasının yasaklanacağı, RTÜK tarafından sadece seçimle ilgili haberlerin verileceği belirtildi. YSK seçim günü saat 18.00 ile 21.00 arasında. ve bildirimler yayınlanabilir.

Açıklamada, “Sandıklar kapatıldıktan sonra seçim sonuçlarının açıklanması, asılsız bilgi verilmesi ve yayın serbestisinin bulunmadığı hallerde halkı yanıltıcı nitelikte, manipüle edici yayınlar yapılması kesinlikle yasaktır. yayın yasağına uymayan kuruluşlar.” terim kullanıldı.

Seçim günü neler yasak?

YSK kararına göre oy kullanma günü saat 06:00’dan 00:00’a kadar alkollü içecek satışı yapılamayacak, halka açık yerlerde alkollü içki servisi ve içilmesi yasaklanacak. Cümbüş mekanları oy verme süresi boyunca kapalı kalacak, eğlence niteliğindeki lokantalarda sadece yemek servisi yapılacak.

Güvenliği ve düzeni sağlamakla görevli olanlar dışında hiç kimse silah taşıyamayacak.

Oy verme günü seçim yasaklarına ve kurallarına uyulmak kaydıyla saat 18:00’den sonra nikah kıyılacaktır.

haber-akseki.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu