Haber

‘Ahmet Ağabey’ Kurtarma Ekibiyle Diyalogunu ve Yaşadıklarını Anlatıyor: “Enkaz Altında Mutluydum”

Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, enkazın 5 metre altından çıkan Ahmet isimli depremzede ile arama kurtarma ekipleri arasındaki diyalog Türkiye’nin gündemine oturdu. ‘Ahmet Ağabey’ enkazda o anları ve yaşadıklarını anlattı.

Depremin ardından 72 saat sonra İskenderun’da AFAD grupları tarafından enkaz altında kalan 43 yaşındaki Ahmet Erol Yılmaz, yaşadıklarını ve kurtarma ekibiyle kurduğu diyaloğu anlattı.

Tarsus Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Ahmet Erol Yılmaz, depreme uyandığını belirtti. ‘İskenderun’un en eski iş hanı olan Büyükçarşı işhanındaydım. Uyudum, gece kalktım. Kalktım sigaramı yaktım. Deprem başladı, ben de ölçülü bir şekilde oturdum. Baktım ve bina çökmeye başladı. Enkazın altındayım. Biraz hareket etmek istedim, göğsümde bir ağrı hissettim. Telefon cebimdeydi, çıkardığımda göğsümde parmak uzunluğunda bir vida vardı. Hem depremden hem de vidadan kurtuldum. Tıpkı günde 2 kez ölümden döndüğüm gibi.

3. gün AFAD geliyor ve arkadaşlarım yönlendirilir yönlendirilmez benim yerime giriyorlar. AFAD ‘Ahmet, Ahmet, Ahmet’ gibi geliyor. Ben de ‘buradayım’ diye başlıyorum, 1 dakika ‘buradayım’ geçiyor; Sonunda küfür etmeye başlıyorum. Her neyse, beni buldular. Beni bulan AFAD ekibine ‘Zaten su yok, ağzımız kurudu, susuzluktan yüzümüz çatladı’ diyorum. ‘Ahmet Ahmet’ diyorsun, zaten yaşadığımız belli, her şey ortada; Ahmet diyorsun. Ciğerlerimiz söküldü, dudaklarımız çatladı, küfürlü espriler yapıldı. Bugünkü stres ve sıkıntının verdiği küfür, milletimizin sayesinde güle güle döndü. Tanrı seni korusun. Ben Tarsus’tayım. Allah devletimi ve milletimi korusun, diyecek söz bulamıyorum.dedi.

Enkazın altında keyifli olduğunu belirten Yılmaz, “Enkazın altında mutluydum, hiç karamsar düşünmedim. Depremi atlattım, göğsümdeki vidadan kurtuldum. Buradan çıkacağım dedim.” , çok şükür.”

Evli ve 2 çocuk babası Ahmet Erol Yılmaz’ın sol ayağından ameliyat olması bekleniyor.

Yılmaz, depremde ayağını ve kalçasını yaraladığını belirtti. ‘Ameliyat olacağım, büyük ihtimalle sol ayağım ayak bileğimden kesilecek. 3 ayda 3 kez trafik kazası geçirdim. 3 aracı da hurdaya ayırdım, arabalar paramparça oldu. Öldürmeyen Tanrı öldürmez. Sakin olmak en iyisi, eğer sakin olmasaydım şimdiye ölmüş olurdum.dedi.

Almanya’da yaşayan Gamze Çakmakçı, depremzedenin AFAD ile görüşmesinin ardından sosyal medya sayfasından Ahmet ile iletişime geçti. Kendisine yardım eden Çakmakçı, Tarsus’ta tanıdığı Gökhan Aldanmazer ile temasa geçti. Gökhan Aldanmazer, depremzede Ahmet Erol Yılmaz’a Çakmakçı’nın desteğiyle seve seve eşlik ediyor.

mengenajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu