Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Bankaların bağış ve yardım sınırlamasından muafiyet

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yeni kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında “Olağanüstü Hal Kapsamında Bankalar ve Konsolide Denetime Tabi Kuruluşlar Tarafından Yapılacak Bağış ve Yardımlara İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi” yer aldı.

“BAĞIŞ VE YARDIMLAR SINIRLAMA KAPSAMINA DAHİL DEĞİLDİR”

Karara göre bankaların bağış ve yardım sınırlamasına istisna getirildi. Resmi Gazete’de yayımlanan karar şu şekilde: “Merkez üssü Kahramanmaraş olan 6/02/2023 depremlerinden sonra genel hayatı olumsuz etkileyen şartların ortadan kaldırılması ve afet ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla mağdurlar, bankalar ve konsolide denetime tabi kuruluşlar Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına atanmıştır.Olağanüstü hal süresince yapılacak bağış ve yardımlar 5411 sayılı Kanunun 59 uncu maddesindeki sınırlamalar kapsamına girmez.”

Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin ardından milyonlarca vatandaş depremzedelere yönelik yardım kampanyalarına destek verdi. Kampanyaya çok sayıda banka katılarak depremzedeler için bağışta bulundu.

İşte Resmi Gazete’de yer alan o karar:

haber-zara.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu