Teknoloji

Uzaktan çalışmayla etkileşim artacak

Hibrit ve konutta çalışma modellerine oldukça yatkın olan Z kuşağının da katılımıyla insan kaynakları departmanları, yeni teknolojiler ve yazılımlarla uzaktan çalışma konusunda etkileşimi artırmaya hazırlanıyor. Gençlik meslek platformu Youthall’ın 2023 İK Trendleri Raporu yayınlandı. Rapora göre 2023 yılı itibari ile şirketler “metaverse” teknolojisine yatırım yaparak farklılaşmayacak ve “metaverse” dünyasında insan kaynağının varlığı değer kazanacak. Dizüstü bilgisayarlar ve akıllı telefonlar yerine eller serbest cihazlar ve avatarların olduğu bir çalışma ortamı olacak.

Uzaktan çalışma, insan kaynaklarının benimsediği bir modeldir.

Ankete katılan gençlerin yüzde 87,8’i çalışma modelinin hibrit olmasını istiyor. Bu açıdan bakıldığında Y kuşağı için uzak gibi görünen bu öngörü, Z kuşağı için son derece gerçekçi. Üstelik bu konu, bu alanda büyük yatırımlar yapmış ve özel olarak tasarlanmış meta veri havuzu ortamlarına sahip büyük şirketlerle sınırlı kalmamalıdır.

2023 yılında “metaverse”in çalışma biçimlerine hızla adapte olmasına ilişkin bire bir veriler daha dikkat çekiyor: Hibrit çalışma modeli, 25 yaş ve üstü çalışanlar arasında genel ortalamadan daha yaygın. 15-24 yaş grubunda ise tamamen evden çalışma oranı istatistiksel olarak anlamlı derecede yüksek. Ek olarak, insan kaynakları departmanlarının kendilerinin de uzaktan çalışmayı hibritleştirmesi ve tamamen benimsemesi bekleniyor. Rapora göre insan kaynakları başkanı, uzaktan çalışma modelinin daha iyi sonuçlarla sürdürülebilirliğinde rol oynayacak. Rapor ayrıca 2023 yılında bundan çok daha fazlasının hayatımızda olacağına da işaret ediyor. İnsanları meta evrenin çağına alıştırabilen teknoloji pazarı her geçen gün gelişiyor. “Metaverse” dünyasında insan kaynaklarının potansiyel olarak nasıl görünebileceğine ve nasıl kullanılacağına ilişkin bazı uygulamalar:

bir İşe alım süreçlerinde sanal tur 2023 yılında iş dünyasında halihazırda devam eden ve net bir değişimin başlangıcı olan “metaverse” algısı, işletmelerin teknolojik alt yapılarına yapılacak bir yatırım olacaktır. Sanal işe alım fuarları, adayların potansiyel patronlarla ilişki kurma ve ne tür bir şirket için çalışabileceklerine dair gerçek bir önizleme alma fırsatı elde etmelerine olanak sağlayabilir.

2 Avatar Business ve ekip yapılarıyla tanışmak, “metaverse” uyumlu çalışma alanında büyük olasılıkla köklü bir değişikliğe uğrayacaktır. Geride kalan iki yıl, iş gücünün teknoloji platformlarında yapılan toplantılar ve işbirlikleri ile hibrit bir çalışma yapısına geçişine tanık oldu. “Metaverse”, dizüstü bilgisayarlar ve akıllı telefonlar yerine eller serbest cihazlar ve avatarlar kullanan etkileşimleri teşvik edecek. Bu sayede grup sohbetlerini ve işbirliklerini çok daha sürükleyici hale getirecek ve işi farklı bir boyuta çevirecektir.

3 Sanal insan kaynaklarından “metaverse” eğitimi Çalışanların “metaverse” dünyasında nasıl çalışacaklarını öğrenmesi gerekeceğinden, insan kaynakları tarafından verilen değişim yönetimi eğitiminde bir artış olması muhtemel görünmektedir. İş dünyasındaki “metaverse” aynı zamanda yeni teknolojilere yatırım yapmak anlamına da gelecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu