Haber

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen deprem hazırlıklarını anlattı

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, “Çankırı’da yaşayan hemşehrilerimizin yüzde 60’ı risk altında diyebiliriz” dedi. söz konusu.

Esen, Çankırı Belediyesi Sosyal Tesisi’nde düzenlediği basın toplantısında, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından Çankırı’da yaşanabilecek olası deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenleri anlattı.

Deprem anında can ve malın korunması için tedbir alınabileceğini, her türlü imanda kalabileceklerini gördüklerini ifade eden Esen, “Çankırı Belediyesi olarak yaşadığımız coğrafyanın gerçekleriyle yüzleşmek zorundayız. doğaya ayak uydurun ve onunla barışın.Ülkemizin çoğu ilinde ne yazık ki kentleşme, ekilecek topraklara ve yaşam alanlarının oluşturulmasına odaklandı.Ölülerimizi yerlere gömdük. Başından beri uygulanan plansız, düzensiz ve doğal olmayan kentleşmenin ihmallerle birlikte ağır sonuçlarını hepimiz yaşadık ve gördük.”

Tüm illerde olduğu gibi Çankırı’da da deprem endişesinin gündeme geldiğini söyleyen Esen, şunları kaydetti:

“Yerel yönetim olarak biz de aynı dalgalanmaları yaşıyoruz. Kuzey Anadolu Fay Sınırını geçen bir şehirde yaşıyoruz. Bu açıdan deprem bizim de bir gerçeğimiz. Şehrimiz ve insanımız için elimizden geleni yapmalıyız, 7.130 Çankırı merkezde evimiz ve binamız 1999 öncesi 6.000 civarında yerleşim yeri var.Önemli bir dönüşüme ihtiyaç var ama coğrafyamız alüvyal sulak taban yapılaşmaya pek uygun değil.Bu bedendir buna göre gömlek dikeriz yapacak bir şey yok dersimize çalışıyoruz ama inşallah bir an önce imtihan olmayız Çankırı Türkiye’de yaşayan hemşehrilerimizin yüzde 60’ı ciddî diyebiliriz. riskli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu