Haber

10 Ekim Katliamı Davası heyeti 3. kez değişti

ANKARA– Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Kararı ile 10 Ekim Tren Katliamı Davası’na bakan Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bir lideri ve bir üyesinin görev yeri değiştirildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan KHK ile idari yargıda görev yapan 3 bin 423 hakim ve savcının görev yeri değişti. HSK kararnamesi ile 10 Ekim Tren Katliamı Davası’na bakan Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi lideri ve bir üyesinin görev yeri değişti. Bu değişiklik, katliam davasındaki üçüncü heyet değişikliği oldu.

MA’nın haberine göre, DAİŞ’in 10 Ekim 2015’te Ankara Tren Garı’nda düzenlediği ve 103 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı intihar saldırısının davasını gören Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kerim Coşkun, Antalya ve üyesi Onur Sezer’e gönderildi. Elazığ’a atandı.

10 Ekim Katliamı davasına bakan birinci kurulda yer alan mahkeme başkanı Selfet Giray, Yargıtay’a atandı; Giray’ın yerine aynı heyette yer alan Ömer Ünal getirildi. Daha sonra heyetteki Ömer Ünal ve Erhan Karakaya Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığına, davayı yürüten savcı Adnan Gümüş ise Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcı Yardımcılığına atandı. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu