Ekonomi

Üniversite öğrencilerine telefon desteği Resmi Gazete’de! İşte 5.500 TL indirimle satın alınabilecek modeller

Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Sağlanmasına İlişkin Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre, nihai satış fiyatı 9 bin 500 TL’yi aşmayan taşınabilir telefon ve bilgisayar cihazlarının alımında her öğrenciye bir defaya mahsus 5 bin 500 TL destek verilecek. İşte 1 Kasım’da yürürlüğe girecek desteğin detayları ve kapsanan telefon modelleri.

KİMLER FAYDALANACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla; 26 yaşını doldurmamış uzaktan eğitim öğrencileri hariç, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her yükseköğretim öğrencisine bir defaya mahsus teknolojik cihaz desteği ve bir yıllık internet desteği sağlanacak.

12 AY BOYUNCA AYLIK 10 GB ÜCRETSİZ İNTERNET

Söz konusu öğrencilere sağlanacak internet desteği yıllık 120 GB, 12 ay ücretsiz, hatla sınırlı, ayda maksimum 10 GB olacak. İlgili öğrencinin adına kayıtlı bir hat ile internet desteğinden yararlanılabilmektedir.

2 YIL KULLANIM DURUMU VARDIR

Her öğrencinin yalnızca bir kez kullanabileceği teknolojik cihaz desteğinin toplam maliyeti en fazla 5 bin 500 TL olacak. Bu kapsamda edinilen taşınabilir telefon cihazları, yararlanıcı tarafından ancak destekten yararlanıldığı tarihten itibaren en az 2 tam yıl süreyle kullanılabilir.

BAŞKA BİRİSİ KULLANIRSA ESAS FAİZİYLE GERİ DÖNECEKTİR

Cihazların 2 yıl içerisinde satılması veya başka bir kullanıcı tarafından kullanıldığı tespit edilmesi halinde; Takviye ödemesi tarihinden itibaren belirlenen gecikme artış oranı üzerinden hesaplanan faizi ile birlikte hak sahibinden geri alınacaktır.

1 KASIM’DAN SONRA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Karar kapsamında sağlanan destekler, Gençlik ve Spor Bu amaçla Bakanlık bütçesine ayrılan ödenekten karşılanacak. Uygulamaya ilişkin usul ve esaslar, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Strateji ve Bütçe Müdürlüğü ile Bakanlığın görüşleri alınarak Gençlik ve Spor Bakanlığınca belirlenecek. Yükseköğretim Kurulu. Karar 1 Kasım’da yürürlüğe girecek.

DESTEK KAPSAMINDAKİ TELEFON MODELLERİ

Kampanya Türkiye’de üretilen telefonları kapsayacak. Türkiye’de Samsung, Xiaomi, General Mobile, Reeder ve Casper gibi yerli ve yabancı 13 marka üretim yapıyor. Bu markaların 9.500 lira fiyat aralığında pek çok modeli bulunuyor. Desteğin kapsadığı telefon modellerinden bazıları şunlardır:

SAMSUNG:A04, A13, A14, A23, A24, M13, M14, M23, M33

Xiaomi (Redmi):12C, 10, 12, NOT 12

VIVO:Y35

Genel Mobil:GM 22 S, GM 22 Pro, GM 23, GM 23 SE, GM 24 Pro

Reeder:S23 PRO MAX

OMIX:X3, X5, X400, X600, X700

Casper (Via):M30 Üzerinden, M30 Plus Üzerinden, X30 Plus Üzerinden, X30 Üzerinden, M35 Üzerinden, F30 Üzerinden, F30 Plus Üzerinden

haber-buyukcekmece.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu