Haber

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan’dan Biden’a: “İkiyüzlülüğü bırakın”

– İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan’dan Biden’a: “İkiyüzlülüğü bırakın”

TAHRAN – İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Buyruk Abdullahiyan, Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu toplantısı sonrasında yaptığı basın açıklamasında, “Buradan Biden’a sesleniyorum. İkiyüzlülüğü bırakın. Bunlar mıydı sizin dünya için savunduğunuz insan hakları?” seçim kampanyası?” söz konusu.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Buyruk Abdullahiyan, Tahran’ın ev sahipliğinde Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. Abdullahiyan, “Tahran’da gerçekleştirdiğimiz toplantının ilk kazanımı ülkelerin dışişleri bakanlarıyla istişarelerde bulunmak oldu. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile de İran’ın savaş suçlarının derhal durdurulması konularında yapıcı görüşmeler yapıldı. Siyonist rejimin insani yardım sağlaması ve Gazze’de yaşayan Filistin halkının zorunlu göçünü engellemesi. İkincisi.” “Kazanç, İsrail’in Gazze saldırıları devam ederken Kafkas tepesine ev sahipliği yapan İran’ın, Güney Kafkasya’daki gelişmelere de önem verdiğini gösteriyor.” Abdullahiyan, “Düzenlediğimiz zirvenin sloganı, Güney Kafkasya’da kalkınma, iş birliği ve barış zamanıdır. Umarım bu zirveden sonra Güney Kafkasya’da zorbalık dili kalmaz ve 3+ düzenlemek istiyoruz.” Türkiye’de yapılacak toplantının ardından Bakü ve Erivan’da 3 görüşme yapılacak.” dedi.

“Filistin direnişini desteklemeye devam edeceğiz”

Tahran yönetiminin Hamas ve İslami Cihad’a verdiği destekle ilgili soruyu yanıtlayan Abdullahiyan, “İran, İsrail işgaline karşı Filistin direnişini dini, milli ve insani değerler çerçevesinde desteklediğini açıkça beyan etmektedir ve bu bir sır değildir. İşgalci Siyonist rejime karşı Filistin direnişini siyasi, uluslararası ve uluslararası düzeyde destekliyor.” Medya gücümüzle bunu desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

“Toprakları işgal edilenler silahlanabilir”

İsrail’in Filistin topraklarının işgalcisi olduğunu vurgulayan Abdullahiyan, “Uluslararası hukuka göre toprakları işgal edilenler silahlanabiliyor ve kendilerini savunmak için silah kullanabiliyor. Özellikle ABD’nin kontrolü altındaki bazı Batılı ülkeler, Filistin topraklarını tamamen işgal etmeye çalışıyor. İsrail işgalini görmezden gelip Hamas’ı ve Filistin direnişini kınamaya çalışıyorlar.İki gün önce Mısır’da yapılan toplantının ardından Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry ile görüştüm.Bugün yapılan zirvede toplantının ayrıntılarını aldım. Toplantıya katılan bazı Batılı ülkelerin Mısır’daki toplantı deklarasyonunda Filistin halkının meşru müdafaa hakkına bile yer vermemesi üzüntü vericidir. Tam tersine direnişi kınamaya çalışıyorlar. “Filistin direnişi Bu bölgenin bir gerçeğidir” dedi.

“Bölgede her an kontrol edilemeyen gelişmeler yaşanabilir.”

İran’ın savaşın bölgeye yayılması taraftarı olmadığını söyleyen Abdullahiyan, “Sivilleri, çocukları ve kadınları öldürmeye devam etmek bölge halkının ve direnişin hoşgörüsünü zorluyor. Bir kez daha tekrar ediyorum, bölge tersine döndü” dedi. Barut fıçısı haline gelin. Bölgede her an kontrolsüz gelişmeler yaşanabilir. O nedenle gecikmeyin.” “Ben özellikle ABD’yi ve Siyonist rejimi hiçbir önem vermeden uyarıyorum. Sivillere, çocuklara ve kadınlara yönelik saldırıları durdurmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

“Gazze’ye yönelik saldırıların durdurulması konusunda Türkiye ve Rusya dışişleri bakanlarının tutumu netti”

Tahran’da yapılan toplantıda dışişleri bakanları arasında Filistin meselesinin ele alındığını kaydeden Abdullahiyan, “Özellikle Türkiye ve Rusya dışişleri bakanlarının Gazze’ye yönelik saldırıların durdurulması, insani yardım ulaştırılması ve sivillerin hedef alınmaması konusunda güçlü ve net duruşları vardı. “

“Filistinlilere karşı başlatılan bu savaşa ABD öncülük ediyor.”

Abdullahiyan, İsrail’in Gazze saldırılarının arkasında ABD yönetiminin olduğunu belirterek, “Bugün edindiğimiz net bilgilere göre, Filistinlilere karşı başlatılan bu savaşı ABD yönetiyor. İşgal altındaki topraklarda siyasi ve güvenlik sistemi tamamen çökmüştür. Ancak” dedi. ABD yönetimi, Siyonist rejimin savaş makinesini destekleyerek İsrail’in bu çöküşün sorumluluğunu üstlenmektedir.” “Rejimini kurtarmaya çalışıyor” dedi.

“Biden’a sesleniyorum. İkiyüzlülüğü bırakın.”

İsrail’in bölgedeki direniş gruplarını tamamen silahsızlandırmaya çalıştığını vurgulayan Abdullahiyan, “Buradan Amerikalılara sesleniyorum. Yıllar önce siz bölgede Hizbullah’ı yok etmeye, silahsızlandırmaya çalıştınız ama bugün Hizbullah varlığını daha güçlü sürdürüyor” Amerikalılar ve Batı, Siyonist rejime karşı yeni çabalar sarf ediyor.” Cephe açılmasını engellemek için bugüne kadar Hizbullah’a onlarca mesaj gönderdi. Ayrıca ABD yönetimi de bize iki farklı mesaj göndererek İran’ın savaşa karışmamasını ve ılımlı olmamızı istedi. ABD savaşı genişletmek ya da tırmandırmak istemediğini iddia ediyor ama öte yandan ABD yönetimi bize iki farklı mesaj gönderdi. “Daha önce gönderdiği silahlarla Gazze’de Filistinli sivillere, çocuklara ve kadınlara yönelik saldırılara desteğini açıklıyor. Buradan Biden’a sesleniyorum. İkiyüzlülüğü bırakın. Seçim kampanyasında dünya için savunduğunuz insan hakları bu mu? ?” söz konusu.

“İran’dan Nahçıvan’a koridor oluşturulmasına karar verildi”

3+3 formatındaki toplantıda bölgenin jeopolitiğinin değişmemesi gerektiğini belirten Abdullahiyan, “Sayın Aliyev ile Bakü’de yaptığım görüşmede Güney’in sınırlarını ve jeopolitiğini değiştirmeye niyetli olmadıklarını söyledi. Kafkasya. Ayrıca Zengezur ulaşım güzergahı için iki ülke arasında İran’dan Nahçıvan’a kadar bir koridor oluşturulmasına karar verildiğini ifade eden Erdoğan, “Bu projenin hayata geçirilmesi için iki ülkenin ilgili şirketleri ve ihtisas bakanlıkları çalışıyor.”

selcukajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu