Sağlık

Reyhanlı Devlet Hastanesi Başhekimi Demirtok’tan ‘Mesaj’ Açıklaması

Başhekim Op. Dr. Mehmet Veli Demirtok’tan açıklama geldi.

Bilim Sıhhat Haber Ajansı’nın (BSHA) ulaştığı Toker, depremde iki evinin yıkıldığını, eşi ve çocuklarını enkazdan çıkarıp yerleşimlerini sağladıktan sonra hastanedeki görevine geldiğini söyledi. Açıklamada ‘görev affı’ kelimesinin yanlış anlaşıldığını belirterek, beyin sarsıntısı nedeniyle hastaneye gelemeyen çalışanın işe gelmeme nedenlerini açıklayan bir açıklama yapmaya davet olduğunu belirtti.

“Reyhanlı’da tahribat olmasa da iş bitmiyor!”

Reyhanlı Devlet Hastanesi Başhekimi Demirtok, ilçede meydana gelen depremde herhangi bir tahribatın yaşanmadığını, istekli doktorların gelip hastanede çalıştıklarını ancak Reyhanlı’da yaşayan ve yıkımla karşılaşmayan işçilerin kendilerine gelmemesine anlam veremediğini söyledi. iş. Başhekim Demirtok, “Personelimize gönderdiğimiz mesajda işe gelmeyenlerden işe gelmeme nedenlerini gerekçeli olarak sorduk. Görev affında personel hakkında tehdit veya sair bir art niyet aranmamalıdır. İşe gelmeyen personelimizin gerekçe göstermesi gerektiğini belirtmek için böyle bir mesaj gönderdik. İşe gelemeyeceğim, annem ve babam hala göçükte ya da yaralılarsa durumlarıyla ilgili bize mesaj atıldı” dedi.

“Otomatör Olmazsa Hastalara Bakamayız”

Depremde iki evinin yıkıldığını belirten Başhekim Veli Demirtok, hastane çalışanlarının yüzde 90’ının Reyhanlı’da ikamet ettiğini, ilçede herhangi bir yıkımın olmadığını bu nedenle orada yaşayan çalışanları göreve çağırıp teslim aldıklarını söyledi. olumsuz bir yanıt Başhekim Demirtok, “Depremin üzerinden bir ay geçti. Herkes yıkım ve acı yaşadı. Artık işimize bakmalıyız. Gönüllü doktorlar da hastanede çalışıyor. Ancak işe çağırdığımız personeller arasında hastaneye gidememek ya da moralim bozuk olması gibi sebeplerle gelemeyeceğini söyleyenler de var. Hastaneyi çeviremiyoruz. Gönüllü doktorlar geliyor, kendi kadromuz gelmiyor. Otomasyon olmadığı için doktorlar hastalara bakamıyor. Otomasyon personeline çok ihtiyacımız var.”

Konteyner Planlamada Yetersizlik ve Adaletsizlik Eleştirilerine Yanıt!

Konteyner planlama listesine yönelik beceriksizlik ve haksız eleştiriler alan Başhekim Demirtok, “Planlamada rastgele bir adaletsizlik yok. Benim de evim yok, konteynırda kalmak kadar doğal bir şey var mı diye soruyorum size. Listede sadece yöneticiler yok. Yönetici denilen kişilerin ortasında bir başhemşire vardır. Yanında da bir kapta 8 bekar hemşire var. Bir konteynırda kadın acil hekimleri, bir konteynırda ise erkek acil hekimleri bulunmaktadır. Burada bir ayrımcılık var mı? Bu noktada Antakya’da ailesi olanlara ve evi yıkılanlara öncelik verdik. Bu önceliğin verildiği arkadaşlarımız çoğunlukla hekimlerdi. Çünkü hemşirelerimizin büyük çoğunluğu bekar ve KYK kurtlarına yerleştirilmiştir.” Reyhanlı’da yaşayan işçilerin rastgele konteynere ihtiyacı olmadığını söyleyen Başhekim Veli Demirtok, “Kaymakamlığın bize tahsis ettiği 10 konteyner var, bunlardan ikisi şimdiden hemşirelere verildi. Bir haksızlık yok, konteyner planlamasını bakanlık yetkilileri ile birlikte gerçekleştirdik. Ayrıca gelecek personel için 100 konteyner planladık. Henüz hiçbiri gelmedi. Antakya’da yaşayan ve burada görev yapmak isteyen, evi yıkılan personelimize şu anda en acil durumda olan hemşirelerimizin de içinde olduğu konteynerleri tahsis ettik.” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

musabeyli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu