Ekonomi

Marmarabirlik ve Ziraat Odaları Zeytin Hasadı Öncesi Toplandı

Zeytin hasadı döneminin başlamasıyla birlikte Marmarabirlik önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Gemlik, Mudanya, İznik, Nilüfer, Erdek ve Bandırma Ziraat Odaları liderleri, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ve Genel Müdür İsmail Acar ile bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda taraflar, ürün alım fiyatları ve zeytin üretim maliyetleri konusunda istişarede bulundu.

Ziraat Odası Başkanları ile oldukça verimli ve faydalı bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Hidamet Asa, “Gelecek yılın maliyet çalışması konusunda Ziraat Odaları ile hasat öncesi istişarede bulunarak ayrı ayrı değil ortak açıklama yapmamız konusunda mutabakata varıldı. Bu yöntemin takip edilmesi hem Marmarabirlik’e fayda sağlayacak, hem de Ziraat Odalarına yol gösterecektir. Sayın Başkanlarımıza ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederken, bir kez daha tüm zeytin üreticilerimize hayırlı bir hasat dönemi, bol kazançlar diliyorum” dedi.

Ziraat Odası Liderleri maliyetler ve ürün alım fiyatlarına ilişkin niyetlerini paylaştı. Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ziraat Mühendisi Ercan Barutçuoğlu, “Önümüzdeki yıllar için çok faydalı bir toplantı gerçekleştirdik. Maliyetlerdeki değişikliklerin belirli aralıklarla güncellenmesi gerektiğini vurguladık. Ortaya çıkan birim maliyetin her zaman belirleyici olması konusunda anlaştık. Ve satın alma fiyatlarında ana kriter. Bunun dışında fiyatlar da beklendiği gibi. “Marmarabirlik’e çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum. Gemlik’te tahmin ettiğimiz fiyatla örtüşen bir fiyat açıkladı. Yağlık zeytin olarak değerlendirdiğimizde güzel bir fiyat olarak görüyorum. Ayrıca Marmarabirlik’in imkanları dahilindeki ödemeler konusunda da gerekli hassasiyeti göstereceğini düşünüyoruz” dedi.

Nilüfer Ziraat Odası Başkanı Şenol Aybey, “Ürün alım fiyatları çok iyi, üreticilerimize hayırlı olsun. Marmarabirlik olmazsa bu fiyatlar 60 liraya, 70 liraya düşer. 3-4 yıldır bölgemiz dışında görüyoruz,” dedi. Mallar Marmarabirlik’in yarı fiyatına alınıyor. Bu nedenle üretici dostu “Özellikle bu yıl Marmarabirlik’e destek verelim. Üreticimizin ödemeler konusunda Marmarabirlik’e destek vermesi gerekiyor. Marmarabirlik’in kurumun imkanları doğrultusunda ürün alım ödemelerini en kısa sürede yapacağına inanıyorum” dedi.

Erdek Ziraat Odası Başkanı Mustafa Saçıl, “Üretici olduğum dönemde bile Hidamet Asa’ya her aradığımda ulaşabiliyordum. İletişim konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadık, Allah razı olsun. Eserlerin alım fiyatlarına gelince, Maliyeti de az çok hesapladık, Marmarabirlik’in kg’ı “Maliyet bizim yaptığımız maliyete uyuyor. Açıkçası fiyatların biraz daha düşük olmasını bekliyordum ama üreticinin yüzü gerçekten mutluydu, fiyatlar çok güzel. Allah razı olsun, iyi bir sezon diliyorum. Erdek Ziraat Odası olarak Marmarabirlik için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi.

Mudanya Ziraat Odası Başkanı Erdoğan Yıldız, “Ürün alım fiyatları tatmin edici olup maliyetten tasarruf sağlayacaktır. Oda olarak dileğimiz, ödemeler konusunda Marmarabirlik’in imkanları doğrultusunda üreticiye mümkün olduğu kadar destek vermektir, tabii ki bunu yapmamalıyız.” Birliğin gerçeklerini unutun.Marmarabirlik bizim kurumumuzdur ve “Ülkemizin önemli bir değeridir. Üreticilerimiz açısından da Marmarabirlik’in geleceğini düşünmek zorundayız” dedi.

İznik Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu, “Gördüğüm fiyatlardan herkes memnun. Marmarabirlik üretici sigortası bunu her zaman gösterdi. Düşünün, Marmarabirlik olmasaydı bu fiyatlar hayal olurdu. O yüzden inanıyorum. Üreticilerimizin de kurumlarına sahip çıkacağını, maliyet hesaplamalarının tüm odalarla aynı kriterlerde yapılması gerektiğini ifade etti. “Bu mantıklı olacaktır. Bu sayede olası spekülasyonların önüne geçilecek ve ürün alım fiyatları gerçeğe daha yakın olacaktır” dedi.

Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez, “Marmarabirlik bizim Birliğimizdir. Birlik güçlü olacak ki üreticiye destek olsun. Diğer zeytin bölgelerindeki alım fiyatlarına baktığımızda, üreticiler için Marmarabirlik’in ne kadar değerli olduğunu görüyoruz. Bu toplantı vesilesiyle ürün alım kampanyasının tüm zeytin üreticilerine yaygınlaştırılmasını temenni ediyoruz. “İnşallah güzel olur” dedi. – BURSA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu