Haber

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: NATO’ya karşı planlar yapıyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, NATO ülkeleri, ABD, İngiltere ve Fransa’ya ait tüm nükleer silahları tek bir nükleer cephanelik olarak gördüklerini ve Rusya’nın güvenliğinin sağlanmasına yönelik planlar oluşturduklarını söyledi.

“CİHADİ GRUPLARIN TEHDİTLERİ ARTIYOR”

Lavrov, Rusya’yı ziyaret eden Gambiya Dışişleri Bakanı Mamadou Tangara ile bir araya geldi. İki bakan, başkent Moskova’daki görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Afrika’daki duruma dikkat çeken Lavrov, DEAŞ ve Al Esas bağlantılı cihatçı gruplardan gelen terör tehdidinin arttığını ve bu durumdan endişe duyduklarını belirtti.

“GAMBİYA VE AFRİKALAR KRİZE ÇÖZÜM BULMALI”

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu’nda (ECOWAS) ortaya çıkan sorunlara işaret eden Lavrov, “ECOWAS üyeleri arasındaki ilişkilerde ortaya çıkan sorunların eşitlik ve karşılıklı saygıya dayalı diyalog yoluyla çözülmesini umuyoruz.” söz konusu. Lavrov, Gambiya ve Afrika kıtasındaki krize Afrikalıların çözüm bulmasından yana olduklarını ifade etti.

“SORUŞTURULMASI DURUMUNDA GERÇEK ORTAYA ÇIKACAKTIR”

İsrail yönetiminin, Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) çalışanlarını 7 Ekim saldırılarına karışmakla suçladığını kaydeden Lavrov, BM’nin bu sorunu çözmesini umduğunu söyledi. İsrail ile temas halinde. Lavrov, “Soruşturma olursa gerçekler ortaya çıkar ama soruşturma sırasında UNRWA cezalandırılacaksa alınacak karar doğru olmayacaktır.” değerlendirmesini yaptı. Bakan Lavrov, UNRWA’nın işgal altındaki topraklardaki Filistinlilerin yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla çeşitli projeler hayata geçirdiğini hatırlattı.

“RUSYA’NIN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYACAK PLANLAR YAPIYORUZ”

ABD’nin İngiltere’de nükleer silah konuşlandırmayı planladığı yönündeki iddiaları değerlendiren Lavrov, bu konudaki bilgileri incelediklerini belirterek, “NATO’nun 3 ülkesine (ABD, İngiltere ve Fransa) ait nükleer silahların tamamını görüyoruz. Tek nükleer cephanelik ve Rusya Federasyonu’nun “Güvenliğini sağlamaya yönelik planlar oluşturuyoruz.” dedi.

senpazarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu