Haber

Netanyahu: İşimiz bitmedi, kan dökmeye devam edeceğiz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria’da hedef aldıkları kişileri “terörist” olarak adlandırdı ve bunlardan 500’den fazlasını öldürdüklerini ancak “işlerinin bitmediğini” söyleyerek bölgede kan dökmeye devam edeceklerinin sinyalini verdi.

GAZZE DIŞINDAKİ BÖLGELERDE DE GÖZÜ VARDI

Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria’da yedek askerler ve İsrail ordusunun 43’üncü taburunun komutanlarıyla yaptığı görüşmede İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Gazze’ye yönelik baskınlarını “kazanana kadar” sürdüreceklerini belirten Netanyahu, bu nedenle Gazze dışındaki diğer bölgelerle de ilgilenmeleri gerektiğini ifade etti.

KAN DÖKMEYE DEVAM EDECEKLER

Netanyahu, İsrail güçlerinin geçen yılın başından bu yana Batı Şeria’da “terörist olarak tanımlanan” 500’den fazla Filistinliyi öldürdüğünü kaydederek, “Bugün Cenin de dahil olmak üzere çalışmalarımız bitmedi.” Terimini kullandı. Cenin’deki İbn Sina Hastanesi’ne bu sabah sivil kıyafetli, doktor ve hemşire üniformalarıyla giren yaklaşık 10 İsrailli özel harekat mensubu, susturucularla 3 Filistinliyi öldürdü.

7 EKİM’DEN BU YANA 381 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

İsrail güçleri Gazze’de katliamlarını sürdürürken, Batı Şeria’da da kan dökmeye devam ediyor. İsrail’in Gazze’ye saldırı başlattığı 7 Ekim 2023’ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik gözaltılar, baskınlar ve saldırılarda artış yaşanıyor. İsrail güçlerinin ve yasadışı Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği baskınlarda 381 Filistinli hayatını kaybetti. İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te 7 Ekim 2023’ten bu yana gözaltına alınan kişi sayısının 6 bin 390’a çıktığı bildirildi. BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi’nin (OCHA) açıklamasına göre İsrail, 7 Ekim 2023’ten bu yana gözaltına alınan kişi sayısını 6 bin 390’a çıkardı. Bu yılın ilk 2 haftasında işgal altındaki Batı Şeria’da 7 kişi. 30’u çocuk 30 Filistinliyi öldürdü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu