Ekonomi

Kripto şirketleri Silvergate ile çalışmayı bıraktıkça kriz tırmanıyor

Investing.com – Kripto odaklı banka gümüş kapıKrizi tırmandırmak için son adım, ABD’nin önde gelen kripto kurumlarının .

İlk açıklama dün ABD’nin en büyük kripto borsası Coinbase’den geldi ve borsa, kurumsal müşterilerine yönelik dolar ödemeleri için artık Silvergate ile çalışmayacağını ve ödemelerin Signature Bank aracılığıyla yapılacağını duyurdu. Bu açıklamanın yanı sıra madeni para tabanıSilvergate’teki sıkıntıdan sınırlı bir şekilde etkilendiğini açıkladı.

Bu açıklamanın ardından Paxos ve Circle, Silvergate’in mali durumuyla ilgili endişelerini de paylaşarak bankayla çalışmayı bıraktıklarını açıkladı. Takip eden şirket beyanları Galaksi Dijitalve başka bir kripto borsası olan Bitstamp da katıldı ve şirketler gümüş kapıile faaliyetlerini durdurduklarını açıkladı.

Tüm bu açıklamaların ardından finansal sonuçlarını ertelemek zorunda kalan Silvergate’in hisseleri, özellikle Coinbase’in açıklamasının ardından %50’den fazla sert bir düşüş görerek tüm zamanların en düşük seviyesi olan 5,72 dolara kadar geriledi.

Kripto pazarındaki en büyük stablecoin USDT‘nin ihraççısı Tether’in CTO’su Paolo Ardoino da Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, şirketinin Silvergate ile hiçbir bağının olmadığını duyurdu.

Kripto piyasaları ise ABD’deki kripto şirketleri için değerli bir prestij para likidite sağlayıcı kurumun aksamadan devam eden olumsuz durumunun ardından iflasa gidiyor. FTX çöküşünden bu yana en keskin düşüş hareketini kaydetti. Açılıştaki keskin düşüşün ardından kısmi bir toparlanma görülmesine rağmen, kripto para birimleri olumsuz görünümünü koruyor.

Son duruma göre makroekonomik bilgiler ve ABD’li düzenleyicilerin baskısı altında devam eden kripto para piyasalarının sektördeki likidite krizi nedeniyle bu sefer de ağır kayıplar verdiği görüldü.

Author: Günay Caymaz

haberikizce.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu