Haber

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuklara 582 milyon lira SED ödemesi yaptı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocuklara sosyal destek sağlamak ve eğitim masraflarını karşılamak amacıyla bu ay 582 milyon lira Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptıklarını belirtti.

Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, çocuk politikalarının temelinin aile bütünlüğünü korumak ve çocuğu aile ortamında sağlıklı bir birey olarak yetiştirmek olduğunu belirterek, çocukları için ihtiyaç sahibi ailelere SED ödemesi sağladıklarını belirtti.

Aile bütünlüğünü korumaya ve çocukları aileleriyle birlikte geleceğe hazırlamaya önem verdiklerini vurgulayan Göktaş, çocukların ekonomik ilişkiler nedeniyle ailelerinden ayrılmasını önlemeyi hedeflediklerini belirtti.

Kimseyi geride bırakmayan toplum vizyonu anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Göktaş, “SED ödemesi ile aileleri yalnız bırakmıyoruz. SED ile ailelerin temel ihtiyaçlarını ve eğitim masraflarını karşılıyoruz. Bu doğrultuda SED hizmetinden yararlanan çocuklarımız için Kasım 2023 ödemesi olarak ailelerin hesaplarına toplam 582 milyon lira yatırdık.” sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu