Haber

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Ürdün’e sürpriz ziyareti

İsrail Başbakanı tarafından yapılan açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu günün erken saatlerinde Ürdün’e sürpriz bir ziyarette bulundu ve Ürdün Kralı II. Abdullah ile görüşmeye geldiği bildirildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, daha önce duyurulmamış sürpriz bir ziyaret için Ürdün’e geldi. İsrail Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada, Netanyahu’nun günün erken saatlerinde Ürdün’e geldiği ve Ürdün Hükümdarı Kral II. Abdullah ile görüştüğü rivayet edilir.

İki cumhurbaşkanının 4 yılı aşkın aradan sonra ilk görüşmesinde bölgesel konular, güvenlik ve ekonomik işbirliği konularının ele alındığı bildirildi. Netanyahu’nun konuşmasına konu olan Ürdün ziyareti, göreve geldikten sonra yaptığı ilk yurt dışı ziyareti olarak kayıtlara geçti.

Liderler Mescid-i Aksa’yı görüştü

Ürdün Kraliyet Mahkemesi’nden yapılan açıklamada, iki liderin Mescid-i Aksa’daki tarihi ve hukuki statüsünün ele alındığı belirtilirken, Kral Abdullah İsrail’i Mescid-i Aksa’nın statükosuna saygı duymaya çağırdı. Açıklamada ayrıca Kral Abdullah’ın İsrail’i, İsrail-Filistin ihtilafına kesin barışçıl bir çözüm bulma umutlarını baltalayan “şiddet eylemlerini durdurmaya” çağırdığı belirtildi.

Kral Abdullah ve Netanyahu en son 2018 yılında halka görünmeyen bir ziyaretle halkın karşısına çıkmıştı.

İsrail-Ürdün ilişkileri

Netanyahu’nun 2009’dan 2021’e kadarki son başbakanlığı sırasında, İsrail ile Ürdün arasındaki ilişkiler önemli ölçüde kötüleşti ve Ürdün’ün İsrail büyükelçisini geri çekmesine neden olan bir dizi olayın ardından 2019’da “tüm zamanların en düşük seviyesine” düştü.

Ürdün hükümeti, Netanyahu hükümetinin göreve başlamasından bu yana Mescid-i Aksa’da yaşanan olaylar nedeniyle Ürdün’ün İsrail Büyükelçisini iki kez Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı. – AMMAN

haber-tutak.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu