Haber

İlgezdi: İmamoğlu Başbakan önünde benimle yürümeyeceğini söyledi

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu’nun, partisinin MYK ve Başbakanı’nın toplanmasından önce Ataşehir’de belediye başkan adayı olarak birlikte yürümeyeceğine ilişkin kararını kendisine ilettiğini belirterek, “İBB Başkanı Sayın Sayın .Ekrem İmamoğlu peki ya ben?” “Görevi ve yetkisiyle böyle bir karar alıyor ve partimizin üst kurullarının karar alma yetkisini hangi hakla kullanıyor?” dedi.

İlgezdi, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gerçek Sahipleri ve Kamuoyunun Dikkatine” yaptığı yazılı açıklamada, 41 yıl CHP İlçe Başkanlığı, İl Müdürü, İl Sekreterliği ve son olarak da 3 devrimi Ataşehir’e yaşatmaktan her zaman gurur duyduğunu belirtti. Belediye Başkanı olarak partisinin bayrağı.

Hem partisinin hem de kendisinin yaptığı anketlerde açık ara önde olduğunu belirten ancak son kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediği için aday gösterilmediğini iddia eden İlgezdi, aday gösterilmediği için değil, istifa ettiğini kaydetti. Partisinin kurumsal kimliğini ve hiyerarşisini korur.

‘MYK VE BAŞBAKAN ŞİMDİ GÖRÜŞMÜYORDU’

İlgezdi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“26 Ocak Cuma günü sabah saat 09.00’da İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu beni makamına davet etti ve benimle toplantı yaptı. Sayın mevkidaşım Sayın Ekrem İmamoğlu, yapmayacağına dair kararını bana bildirdi. Ataşehir’de belediye başkan adayı olarak benimle birlikte yürüyün. Kendisi bu kararı bana ilettiğinde üst kurullar ve aday belirlemede tek yetkili olan partimizin MYK’sı ve Başbakanı henüz görüşmemişti. Yani karar yok. Yüz yıllık büyük bir çınar olan partimizin hukuki işleyişinde ve parti kültüründe, muhatabım olan bir belediye başkanı, böyle bir karar alınmadan önce bana bilgi verirdi. Üst kurullardır. Hiçbir misyonu ve yetkisi yoktur. Bu kararı verecek kurul MYK ve Başbakan’dır. Buradan herkese soruyorum, İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu hangi görev ve yetkiyle benimle ilgili böyle bir karar alıyor? partimizin üst delegasyonlarının karar alma yetkisini hangi hakla kullanıyor?” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu