Haber

İsrail medyası Netanyahu’nun üzerini çizdi: Bundan sonra ondan iyi bir şey beklemeyin

Haaretz gazetesi için Dahlia Scheindlin tarafından yazıldı. “Şu anda İsraillilere Gazze’deki Filistinli kayıplarını sormayın”başlıklı makalede İsraillilerin yaklaşık yüzde 90’ının Filistinlileri öldürdüğü ve yaraladığı belirtiliyor. “tamamen veya kısmen haklı nedenlerle”Hedef alındığını iddia ettiği ankete dikkat çekti.

Yazıya göre İsrail’in anketlere değil bir lidere ihtiyacı olduğu belirtiliyor. “İşgal ve çatışmanın geleceği hakkında”Tarihte eşi benzeri olmayan bir liderlik başarısızlığına tanık oluyor.

Yazıda, İsrail hükümetinin, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’deki saldırısından haberi olmadığı, saldırı sonrasında ne yapacağını bilmediği belirtilirken, savaş kabinesi de şunları söyledi: Gazze Şeridi’ndeki saldırılar “Esirlerin kurtarılmasına mı yardımcı oldu, yoksa ölmelerine mi yardımcı oldu?”Konuya karar veremediği değerlendirildi.

Yazıda Netanyahu’nun Filistin devletinin kurulmasına karşı olduğu hatırlatılıyor. “Netanyahu, çatışmanın uzun vadeli geleceği için hiçbir şey sunmuyor. Hiç kimse Netanyahu’dan vizyon, liderlik, yürek veya doğruluk beklememeli.”İfadesi yer aldı.

KAYNAK: TRT HABER

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu