Haber

‘Hatay Özerk Yönetimi’ İrtibat Başkanlığı’ndan açıklama paylaştı!

Twitter’da yeni “Hatay Özerk Yönetimi”başlıklı hesapla yapılan ilk paylaşım herkesi ayağa kaldırdı.

Yeni açılan hesapta “Hatay Özerk Yönetimi’ni resmen devreye alıyoruz. Hatay Özerk Yönetimi’nin başkanlığını Ebu Hasan Saidi devraldı, tebrikler.”Paylaşım tepki çekti.

İLETİŞİM DAİRESİ DUYURU YAPTI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, tartışmalı konu ve paylaşımlarla ilgili açıklama yaptı.

Sosyal medya hesaplarından paylaşılan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi “Hatay Özerk Yönetimi kuruldu ve başkanlığı Ebu Hasan Saidi devraldı”iddialarla ilgili açıklama yaptı.

İddiaların doğru olmadığının altını çizen DMM, şu bilgileri paylaştı: “Hatay Özerk Yönetimi kuruldu ve cumhurbaşkanlığını Ebu Hasan Saidi devraldı” iddiası doğru değil. Söz konusu sosyal medya hesabının halkı tahrik amacı ile açılıp paylaşıldığı belirlendi. Provokatörlere güvenmeyin.”terimleri kullandı.

DMM paylaşımında şu ifadelere de yer verildi;

Bahis sosyal medya hesabının halkı tahrik amacı ile açıldığı ve paylaşıldığı belirlendi.

Sosyal medya hesabından “Ebu Hassan Saidi Cumhurbaşkanlığına atandı” teziyle paylaşılan fotoğraftaki kişi, Dubai Veliaht Prensi Hamdan bin Muhammed’e ait.

Ayrıca FETÖ’nün sosyal medyadaki propaganda hesaplarının da 14 saat önce paylaşıma başlayan söz konusu sosyal medya hesabını hızla yaymaya çalıştığı belirlendi. Sosyal medya hesabı ve kullanıcısı ile ilgili gerekli süreçlerin yürütülmesi için ilgili kurumlara bilgi verilmiş olup süreç takip edilmektedir.

Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü tartışmaya açmaya, milletimizi tahrik etmeye çalışan bu tür sosyal medya hesapları ve paylaşımları prestij konusu olmamalıdır.

“Hatay Özerk Yönetimi kuruldu ve cumhurbaşkanlığını Ebu Hasan Saidi devraldı” iddiası doğru değil.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu