Haber

Brezilya Devlet Başkanı yasa dışı ağaç kesimine karşı yeni önlem paketini açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Sarayı Planalto’da Çevre Bakanı Marina Silva ile görüşmeye gelen Lula da Silva, iklim değişikliğini ve yasa dışı ağaç bölünmesini önlemek için bir dizi önlemi hayata geçirdiklerini belirtti.

Lula da Silva, Amazon Tepesi’nin Ağustos ayında bölge ülkelerinin katılımıyla düzenleneceğini hatırlatarak, dünyanın akciğerlerinin korunması için uluslararası işbirliği mekanizmalarını önereceklerini söyledi.

Lula da Silva, bölgede uyuşturucu ve kereste kaçakçılığının durdurulması gerektiğini vurguladı. ” Ekonomik kalkınma ile çevreye özen göstermek arasında hiçbir çelişki yoktur. Geri kazanılabilecek ve büyük bir kısmı yenilenebilecek 30 milyon hektar arazi var.” sözünü kullandı.

“Bazen zengin ülkeler tutamayacakları sözler verirler”

Lula da Silva, gelişmiş ülkelerin iklim kriziyle mücadelede üzerlerine düşeni yapması gerektiğini açıkladı, ” Tarih boyunca en çok ormanları yok etmişler ve çevreye en zararlı gazları salmışlardır. Bazen zengin ülkeler tutamayacakları sözler veriyorlar, ne yazık ki verilen sözler tutulmadı. Yine de insan hayatını sona erdiren savaşlara milyonlarca dolar harcandı.‘ diye değerlendirdi.

Amazon’daki ormansızlaşma, eski Devlet Başkanı aşırı sağcı Jair Bolsonaro’nun hükümdarlığı sırasında zirveye ulaştı.

Lula da Silva, hükümetleri döneminde Amazon Ormanlarının korunmasına öncelik vereceklerini ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneleceklerini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu