Haber

Belediye Başkanı haberi duyurdu: Ida Madra Jeopark alanı için UNESCO’dan ön onay aldık

Yücel Yılmaz, Haber7 muhabiri Yavuz Selvi’ye Balıkesir ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, yaptığı açıklamalarda Balıkesir’de gençlere yapılan yatırımlar, turizmde gelinen nokta ve çiftçiye sağlanan destekler hakkında değerli açıklamalarda bulundu.

“DİJİTAL GENÇLİK MERKEZLERİ AÇTIK”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz şunları söyledi:

Toplumun her kesimine nasıl hizmet edebiliriz ve belediye bilincini nasıl yükseltebiliriz mantığıyla hareket ederken, öncelikle ihtiyaçları belirlemeye çalışıyoruz. Gençlerin en çok ihtiyaç duyduğu şeyler spor alanları, ders çalışabilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri ve eğlenebilecekleri alanlar. Özel sektörün bu üç alana ihtiyacı var mı? Veya erişilebilirlik açısından sundukları hizmetlerle ilgili herhangi bir maliyet var mı? İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile birlikte spor sahalarının sayısını inanılmaz artırdık. En önemlisi Dijital Gençlik Merkezleri açtık. Türkiye’nin belki de en büyüğü Balıkesir’in merkezindedir. Burada gençlerin oynayarak öğrenebilecekleri ve rekabet ortamında dünya standartlarında olabilecekleri alanlar açtık. Bunun yanı sıra KPSS’ye hazırlanan, tıp okuyan üniversite öğrencileri ve yeni üniversiteye hazırlanan öğrenciler sessiz ve konforlu bir alan talep etmektedir. Bunu Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yapıyor. Çok güzel şeyler yaptı. Balıkesir’de bir an önce kurulmalı. 2019 yılında kendi konseptimizi de katarak kütüphanede okuma ve çalışma kapasitesi yüksek binlerce kişinin eğitim alacağı mekanlar açtık. Balıkesir belediyesi milli çay kahve servisi diye adlandırılan uluslararası kahve zincirlerinin konseptine benzer, BAL BUCKS olarak da bu ihtiyaçları karşılayan yeni mekanlar inşa ettik. Onlarla çalışmaya devam ediyoruz. Tartışma, milli grup vs. belediyeye başvurduklarında ortaya çıkan gençleri mutlaka destekliyoruz. Desteklediğimiz ve dünya çapında ödüller aldığımız TÜBİTAK çalışmalarına katılan birçok öğrencimiz oldu. Başkanımız gençlerimizi Teknofest’te ödüllendirdi.

“İDA-MADRA JEOPARK ALANI İÇİN UNESCO’DAN ÖN İZİN ALDIK”

Balıkesir’in 275 km’lik kıyı şeridi vardır. Sarımsaklı gibi Türkiye’nin en keyifli kumsalı var. Erdek-Ocaklar-Turan gibi bir çok koyu ve sahili vardır. Bunların 45-60 günlük turizm altyapısı olması adettendir. Termal olarak da çok güçlüyüz. Üçüncüsü ise Ida-Madra Jeopark alanıdır. Geldiğiniz zaman bir kültürün coğrafya ile uyum içinde yaşamasına dair hikayeler de dahil olmak üzere birçok çalışma yapıyoruz. UNESCO’ya başvurduk. Ön onayımız kabul edildi. İnşallah dünyadaki bu büyüklükteki jeopark alanımız Balıkesir’de olacak.

ÇİFTÇİYE BELİRTİLEN SEBEPLERİ ANLATTI

Balıkesirli çiftçi bilinçli. Türkiye’yi besleyen şehir Balıkesir’dir. Ağırlıklı olarak ürettiğimiz ürün sayısı fazladır. Türkiye’nin ilk çeyreğindeyiz. Çok üretiyoruz ama tek yönlü değil, her şey var. Büyükşehir olarak maliyetlerini azaltan, hayatlarını kolaylaştıran, satış maliyetlerini artıran işler yapmaya çalışıyoruz. Diğer yandan üretici çiftçilerimizle birlikte daralmış tarlalarda maliyeti yüksek, emek yoğun aromaterapi tesislerine yönlendiriyoruz. En son bir aramo bitkisi festivali düzenlediğimizde dünyanın da ilgisini çekmişti.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu