Haber

Malatya’da Gençler Minareye Çıkarak Hilal’e Ulaşmaya Çalışıyor

Malatya’da 6 Şubat depremlerinde yıkılan Eski Cami’nin minaresindeki hilali almak için her gece minareye çıkan gençler mahalleliyi çileden çıkardı.

Yeşilyurt ilçesine bağlı Kiltepe Mahallesi’nde meydana gelen olayda Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Ehramcı Caddesi üzerindeki Eski Cami yıkılırken, minaresi ayakta kaldı. Mahalle sakinleri minarenin tehlikeli olduğu gerekçesiyle yıkılmasını isterken, çevrede ailesiyle birlikte yaşayan ve psikolojik sorunları olduğunu belirten FU (30), minareye çıkmak için her gece minareye çıkmaya çalıştı. mahalle sakinlerini rahatsız eden hilal.

Kiltepe Mahallesi Muhtarı Cemal Demirtaş, gencin bir aydır her gece düzenli olarak minareye çıktığını belirterek, “Depremde hasar gören eski camimiz 3 ay önce yıkılırken minaresi ayakta kaldı. gece polis gelip aileyle nöbet tutuyor minarenin kapısını kaynakla yapıştırdık kaynağı bozup tekrar minareye çıkıyoruz kendini şartlandıran hilali alacağım diyor her akşam çıkıyor Hilali almak için saat 20.00’de. Minarenin bir an önce yıkılmasını istiyoruz.” konuştu. – MALATYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu