Haber

DİSK Emekli-Sen Samsun Şubesi, su zammı ile ilgili olarak Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir hakkında suç duyurusunda bulundu.

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

DİSK Emekli-Sen Samsun Şubesi üyeleri, AKP’li Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir hakkında Samsun 2. İdare Mahkemesi’nin su zammı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararını uygulamadığı gerekçesiyle hata beyanında bulundu. Şube Başkanı Arif Kutlu, Yargıtay’da davanın lehlerine sonuçlanmasına rağmen Lider Demir’in kararı uygulamak için parmağını bile kıpırdatmadığını söyledi.

DİSK Emekli-Sen Samsun Şubesi üyeleri, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir hakkında idare mahkemesinin su zammı yürütmeyi durdurma kararını uygulamadığı gerekçesiyle kabahat şikayetinde bulundu. Samsun Adliyesi önünde açıklama yapan DİSK Emekli-Sen Samsun Şube Başkanı Arif Kutlu, şunları söyledi:

“YÜZLERCE DOĞA KATLİAMI AKP İKTİDARININ ÜRÜNÜDÜR”

“Halkımızın malı, tarlası, meraları, zeytinlikleri, verimli toprakları istimlak edilerek bu başkent kümelerine talep üzerine teslim ediliyor. Kuzey otoyolu, İstanbul Havalimanı projesi, siyanürlü altın arama projeleri, Cerattepe faciası, sular kesiliyor. topraktan ve doğadan boru ve kanallara hapsedilmiş yüzlerce HES projesi, yok olan tarihi mirasımız Hasankeyf ve Sur şehri, dünyanın terk ettiği nükleer santral projeleri, İkizdere taş ocağı projesi, ormanlık alanların turizme açılması ve sanayi tesisleri, tarımsal üretim için takviye yapılmaması, çevre ve doğanın tahribi daha yüzlercesini sayabiliriz… Son günlerde gündeme gelen Akbelen faciası AKP’nin 23 yıllık sonucudur. kural.

“MUSTAFA DEMİR DOĞAYA VE ÇEVREYE SALDIRIDAN PARTİSİNDEN GERİ DÖNMÜYOR”

AKP iktidarı ülke genelinde tüm bunları yaparken, AKP’li Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı da boş durmuyor, şehrimizdeki tarım alanlarına, doğaya, çevreye ve yeşilliğe saldırmakta partisinin gerisinde kalmamak için elinden geleni yapıyor. Ülkemizin en önemli tarım alanı olan Çarşamba Ovası’nı katleden biyokütle enerji santraline verdiği destek hala hafızalardaki yerini korurken, bu sefer bölgenin en keyifli ve nezih yeri olan Kurupelit Marina’yı çevreleyen yeşil alan. Atakum mahallesi, nikah ve nikah törenleri bu alan içinde ve Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanılıyor. Plan değişikliği ile salonu ve diğer tüm tesisleri satışa çıkarıp, sözü sermaye yanlısı kesime satmak üzere olduğunu görüyoruz. Bu itibarla mahkemelerce verilen yürütmeyi durdurma ve iptal kararlarını hiçe saymakta ve hukuka aykırı bir şekilde yoluna devam etmektedir.

“İLK İNFAZ OLARAK SUDA YÜZDE 25 ARTIŞ VAR”

Biliyorsunuz Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Belediye Başkanı seçildiği günün ardından ilk icraat olarak Samsun’da kullanılan içme suyuna yüzde 25 zam yaparak, sayaç okuma fiyatına da yüzde 150 zam yaptı. Halkımızın büyük bir bölümünün ilgisini çeken bu uygulamaya karşı sendikamız öncülüğünde değerli direnişler, büyük eylem ve faaliyetler gerçekleştirilmiş, sendikamızın da müdahil olduğu hukuki süreç başlatılmış ve konu yargıya taşınmıştır. . Samsun 2. İdare Mahkemesi’nin bu konuda yürütmeyi durdurma kararı vermesine rağmen Mustafa Demir, mahkeme kararına uymak yerine konuyu üst mahkemelere taşıyarak başvuruyu uzatmayı seçmiş ve avukatların cebinden elini sürmemeyi tercih etmişti. Artımlı tarifeye devam ederek halkımız. Gelinen noktada, bugün Yargıtay’ın karar vermesine rağmen mahkeme kararının uygulanmasından yana kılını kıpırdatmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na hata beyanında bulunmak için bugün buradayız. lehimize sonuçlandı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu