Haber

Afyonkarahisar’da Hıdırlık Tepesi’nde çıkan yangın söndürüldü

Afyonkarahisar kent merkezinde Hıdırlık Zirvesi olarak anılan bölgedeki ormanlık alanda çıkan yangın yaklaşık 1.5 saatlik müdahalenin ardından söndürülürken, yangında 40 bin metrekare alanın zarar gördüğü belirtildi.

Yangın öğle saatlerinde meydana geldi. Hıdırlık zirvesindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle alevler yükseldi. Haber verilmesi üzerine bölgeye çok sayıda Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, arazinin engebeli olması nedeniyle yangına bir süre müdahale edemedi. Daha sonra ekipler, farklı yollardan yangın alanına ulaşarak alevlere müdahale etti. Çok sayıda çam ağacının zarar gördüğü yangına Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri de müdahale etti. Yangın, grupların yaklaşık 1,5 saat süren çabaları sonucu söndürüldü. Bölgedeki ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatılırken, ölen veya yaralananın olmadığı olayda başta kaplumbağalar olmak üzere çok sayıda canlının zarar gördüğü belirtildi. – AFYONKARAHİSAR

haber-seydisehir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu