Haber

Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, Bursa halkına yüzde 40 su indirimi sözü verdi.

Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediyesi genel başkan adaylığı açıklanır açıklanmaz partililerle bir araya gelen Sedat Yalçın, Bursa halkına yüzde 40 su indirimi sözü verdi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın Bursa Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olarak açıkladığı Sedat Yalçın, Ankara dönüşünde partililerle bir araya geldi. Lider adayı Yalçın, “10 yıl aradan sonra yeniden bir aradayız. Çok hızlı gelişen bir adaylık sürecimiz oldu. Her aşamada kamuoyunu bilgilendirdik. 10 yıllık Hazine ve Maliye Bakanlığı geçmişim var. Yeminli mali müşavir olarak çalıştım. Masanın bir diğer boyutu da siyasi.” Ben denedim ve işe yaradı. Bursa, sorunun tek boyutunun halk, vatandaş ve kent olmadığını biliyor. Bursa’yı bilgiyle, sorun analiziyle yönetmek gerekiyor. Balkanlardan, Bursa gibi çok özel olan Kafkaslardan hiç kimse ötekileştirilmiyor, endişemi dile getirecek kimseyi bulamıyorum. Söylenmeyeceği bir ortam yaratmamız lazım. Roma ve Bizans’a ev sahipliği yapmış bir şehir. Bu şehri yönetenlerin bu bilinçle, bu algıyla yönetmesi gerekiyor. Binlerce yıllık tecrübenin hayata geçirildiği yer. Süper verimli topraklara sahip, dünyaya tanıtılacak bir marka şehir. Her bir başlık altında yüzlerce alt unsur bulunmaktadır. Çok iyi çalışmanız gerekiyor. Turist gelecekse rekabet ortamına ihtiyaç var. Yatırım geliyorsa o şehrin göstergeleri dikkate alınır. O şehrin hava kirliliği, trafik sorunu, dünya standartlarının ne kadar üzerinde olduğu, depreme hazırlıkları inceleniyor. O şehrin sanayi varlığı incelenerek katma değeri yüksek bir üretim sürecine girip girmediği inceleniyor. Bursa’nın süper mandalarının bulunduğu Nilüfer Çayı siyah mı akıyor? Bu şehri yönetenlerin bu şehri uyumadan yönetmeleri gerekiyor. Şehri temiz tutmak gerekiyor. “Sanayicilerimizin çok büyümek yerine değerli bir sermayeye sahip olmaları için çaba gösterilmesi gerekiyor” dedi.

“Enerjiye önem vermeliyiz”

Yalçın, Bursa’nın fiziki şartları zor bir şehir olduğunu belirterek, “Sanayi varlığımızdan daha yüksek kazanç elde etmemizi sağlayacak formülleri hep birlikte üretebiliriz. Kimsenin ekmeğiyle oynamadan, herkesi kontrol altında tutarak yönetilmesi gerekiyor. Şu anda dünya güç mücadeleleriyle uğraşıyor. Biz iktidar meselesi sanki sadece merkezi yönetimin meselesiymiş gibi davranıyoruz. Avrupa Türkiye’deki yerel yönetimler bu konuyla bizzat ilgileniyor. Dünya artık enerji kullanmama konusunda hedef belirliyor Fosil yakıtlarla ilgili ürünler. Şehirler yenilenebilir enerji ile ısıtılıp soğutuluyor. Bu bir süreç. Yerel yönetimlerin böyle bir hedefi olacak. Hem sanayicilerle hem de ulaşım sistemleriyle dönüşümü teşvik ederek, “Kentlere zarar vermeden hareket etmeliyiz” dedi. .

“Nüfus kontrolsüz artmamalı”

Yalçın, Bursa’nın hızla artan nüfusuna değinerek, “Bursa’nın 1. derece deprem kuşağında olduğunu hepimiz biliyoruz. Mevcut binaların tamamını yenilediğinizde şehrin sonuçları tamamen bitmeyecek. Çünkü şehrin nüfusu her zaman yüksek. Artıyor. Bu nüfus kontrolsüz bir şekilde artmamalı. Her şehrin fiziki sınırları vardır. Çok fazla zorlamamalısınız. Kent yöneticilerinin de büyüme kapasitesiyle bunu takip etmesi gerekiyor” dedi.

“Suda yüzde 40 indirim”

Bursalı vatandaşlara söz veren Yalçın, “Bursa’da su tarifelerinde iki aşamalı bir prosedür var. İlk aşamada her ay ödenecek su fiyatlarından yüzde 40 indirim yapacağız. Bunun kaynağı da şu” dedi. Hazır. Tarifenin ilk etabında bu indirimi tüm Bursa’ya yapacağız. Ben Bursa’yım.” “Ben konuşarak kampanya yapmak istiyorum” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Naim Öztürk, “Bursa’da yeni bir yürüyüşe, yeni bir hizmete ve Sedat Yalçın’a ihtiyaç var. Sedat Yalçın’ı açıklamadan önce konuştuğumuz herkes bizi Sedat Yalçın’a yönlendirdi. Bursa ile ilgili olarak” “Yeniden Refah Partisi’ne değer katacak, planları olan, projeleri olan müstesna siyasetçilerimizden biridir” dedi.

Yeniden Refah Partisi Bursa İl Başkanı Murat Kolancı, “94 ruhu diyorlar buna. 94 ruhunun kaynağı bu salonda. Yeniden Refah Partisi, Sedat Yalçın ve kendi adayıyla birlikte Bursa’da seçime gidiyor. Kazanan Bursa olsun. 7 ilçe belediye başkan adayımızı açıkladık, önümüzdeki seçimlerde diğer ilçeleri de getireceğiz.” “Önümüzdeki günlerde açıklayacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Gürsü Belediyesi başkan adayı Fehim Topçu, İnegöl Belediyesi başkan adayı Mehmet Kaygusuz, Orhaneli Belediyesi başkan adayı Hüseyin Acar, Karacabey Belediyesi başkan adayı Fahrettin Dengiz, Harmancık Belediyesi başkan adayı Ahmet Can, Yenişehir Belediyesi başkan adayı Kasım Kaya ve Büyükorhan Belediyesi başkan adayı Enes Yılmaz. da sahneye çıktı. Lider adayları salonda bulunanları selamlayarak birlikte poz verdi. -BURSA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu