Haber

Ürdün Kralı II. Abdullah, Gazze Şeridi’ndeki savaşın sona ermesi çağrısında bulundu

Ürdün Hükümdarı II. Abdullah, İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi’ndeki savaşın durdurulması gerektiğini belirterek, uluslararası topluma harekete geçme çağrısında bulundu.

Ürdün Kraliyet Mahkemesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kral Abdullah, ülkesini ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü.

Toplantıda “İsrail-Filistin çatışmasını sona erdirecek ve şiddet sarmalının sona ermesini mümkün kılacak siyasi ufka ulaşmaya yönelik uluslararası çabalar” ele alındı.

Kral Abdullah, Macron’la yaptığı görüşmede, Gazze Şeridi’ne yönelik savaşın devam etmesinin bölgede infial yaratabileceği uyarısında bulunarak, “Gazze’ye yönelik savaş durdurulmalı. Dünyanın bu yönde derhal harekete geçmesi gerekiyor.” söz konusu.

Kral Abdullah, uluslararası toplumun Gazze Şeridi’ndeki savaşı durdurması, sivilleri koruması ve ablukayı kaldırması için İsrail’e baskı yapmasını talep ederek, yardımların Gazze’ye ulaşmaması halinde bölgedeki insani krizin derinleşebileceğini hatırlattı.

Gazze Şeridi’ndeki halkın sınır dışı edilmesini ya da bölge içinde yerinden edilmeye zorlanma girişimlerini reddeden Kral Abdullah, iki devletli çözüme dayalı barışın sağlanmasında Fransa’nın desteğinin önemli olacağına dikkat çekti.

Ürdün Kraliyet Mahkemesi’nden yapılan açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un ülkeyi terk ettiği kaydedildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, dün İsrail’e yaptığı ziyarette mevkidaşı Isaac Herzog ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşerek İsrail ile dayanışma mesajı verdi.

Macron daha sonra işgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah şehrine giderek Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile kısa bir görüşme yaptı.

ugurludaghaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu