Haber

HADO Milli Takımı Tokyo’daki Dünya Kupası’nı Beşinci Sırada tamamladı

Geçtiğimiz yıl Fransa’da katıldığı Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanarak Dünya Kupası’na gitmeye hak kazanan HADO Milli Takımı, Tokyo’da düzenlenen Dünya Kupası’nda ise beşinci oldu.

Yakantop oyununun artırılmış gerçeklik teknolojisiyle birleşmesinden doğan tekno oyunu bugün 60 ülkede oynanıyor. spor HADO’nun Dünya Kupası heyecanı bu yıl Japonya’da yaşandı. 2022 yılında Fransa’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanarak HADO Dünya Kupası’na katılmaya hak kazanan HADO Milli Takımı, 21-22 Ekim tarihlerinde Japonya’nın Tokyo kentinde düzenlenen Dünya Kupası’nda mücadele etti. 4 kıtadan 11 ülkenin milli takımlarının katıldığı 2023 HADO Dünya Kupası’nda milli takım, turnuvada grup eleme maçlarında çıktığı 10 maçın 7’sini kazanarak grup elemelerinde dördüncü, şampiyonada ise beşinci oldu. Dünya Kupası’nda beşinci olan Türkiye, sırasıyla Hong Kong, Fransa, ABD, Taipei, Yeni Zelanda ve Yunanistan’ı farklı skorlarla mağlup etmeyi başardı.

“Avrupa Şampiyonası’nda kendisini altın madalyayla taçlandıracağına olan inancımız tam.”

Dünya Kupası sonrasında elde edilen başarıyı anlatan Türkiye E-Spor Federasyonu (TESFED) Başkanı Alper Afşin Özdemir, “Sporun günümüze dönüştüğü yeni formlarla klasik sporları bir araya getiren HADO büyük ilgi görüyor” Kurulduğu günden bu yana başarılarıyla dikkat çeken HADO National Group, katıldığı son 3 şampiyonada birincilik ve ikincilik elde ederek, Dünya beşinciliği unvanını da aldı. Tokyo’da düzenlenen kupa. Özellikle HADO sporunun en değerli temsilcilerinin yarıştığı 2023 Dünya Kupası’ndaki bu başarı bizim için “Çok değerli. HADO Milli Takımımızın bu başarılı yükselişini önümüzdeki yıl ülkemizde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda altın madalyayla taçlandıracağına olan inancımız tamdır. TESFED olarak turnuvada ülkemizi temsil eden tüm HADO Milli Takım sporcularımızı, teknik ve idari ekibimizi tebrik ediyoruz” dedi.

HADO Türkiye Direktörü Koray Erdemir, “3 yıllık tek ulusal grup tarihimize 1 Avrupa Şampiyonası, 1 Avrupa ikinciliği ve 1 Dünya beşinciliğini sığdırmanın gururunu yaşıyoruz. Resmi şubesini yaptığımız HADO’yu 2019’da tanıtmayı hedefliyoruz. Türkiye, ülkemizdeki tüm öğrencilere. Hedefimiz, “Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı 2024 Avrupa Şampiyonası’nda daha güçlü bir milli grupla yeniden altın madalyaya ulaşmak” dedi. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu