Haber

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı 2023 faaliyet raporunu açıkladı

Fatih’te düzenlenen basın toplantısında, vakfın Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında yürüttüğü çalışmalar ve İsrail’in 3 aydır bombalamaya devam ettiği Gazze’de ve dünyanın birçok ülkesinde yaptığı insani yardım faaliyetlerine ilişkin ayrıntılar paylaşıldı.

Vakıf Başkanı Cengiz Kurtaran, 2023 yılında ülkenin deprem, yangın, sel gibi birçok felaketle karşı karşıya kaldığını, Gazze’de büyük insani trajedinin yılın son aylarında yaşandığını söyledi.

Kurtaran, depremlerin ülkedeki herkesi çok etkilediğini belirtti. “Tarihin en zor zamanlarından biriydi. Acımız büyüktü ama eminiz ki kardeşlik duygumuz, inancımız, yardımlaşma ve dayanışma ruhumuz bu felaketten daha büyüktü. Sadece Türkiye değil, tüm dünya Tüm duygularıyla katıldık. Tek yürek, tek nefes olduk.”dedi.

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı’nın 2023 faaliyet raporunda şu ifadelere yer verildi;

Yıllık raporumuza geçmeden önce, işgal rejiminin ABD ve Batı’nın desteğiyle gerçekleştirdiği soykırım, katliam ve ambargoya karşı 100’den fazla yıldır onurlu ve erdemli bir şekilde direnen Filistin direnişini desteklediğimizi bir kez daha vurguluyoruz. 7 Ekim’den bu yana her zaman onların yanında olduğumuzu ifade ediyoruz.

Şubat ayının ilk haftasına girerken, soğuk kendini fazlasıyla hissettirdi ve toprak bembeyaz oldu, sarsıldık, perişan olduk. Yaşadıklarımız büyük bir felaketti. Bu yüzyılın felaketi bir ilçede, bir ilçede, bir ilde değil, 11 ilde yaşandı… 9 saatte 2 büyük deprem, 50 binden fazla can kaybı… Anlatılacak söz yok, acı anlatılmaz, gözler yaşarır, ciğerler yanar. Enkaz altından gelen yardım çığlıkları ve hayatta kalanların kalacak yer bulamadan soğukta titredikleri zamanlar yaşadık. Allah bir daha böyle acıları yaşatmasın.

Evet! Tarihin en zor zamanlarından biriydi. Acımız büyüktü ama eminiz ki kardeşlik duygularımız, inancımız, yardımlaşma ve dayanışma ruhumuz bu felaketten daha büyüktü. Sadece Türkiye değil tüm dünya tüm duygularıyla katıldı. Tek yürek, tek nefes olduk. ‘Sesimi Duyabilen Var mı?’ Çığlığın ardından kimse tek kelime etmedi ve herkes enkazdan gelen en ufak sese odaklanırken biz tek ses, tek nefes olduk. Depremin ilk anlarında yurt içi ve yurt dışından birçok yardım tırını bizim aracılığımızla deprem bölgesine ulaştırdık.

Bir toplumda her şey şehirlerin yıkılmasıyla değil, umutların yok olmasıyla biter. Umudu canlı tutan, her yere yaymaya çalışan tüm kurum ve kişilerin çalışmalarını önemsiyor ve takdir ediyoruz. Biz Umut Kervanı olarak; Depremin hemen ardından ekiplerimizi harekete geçirdik ve seferber ettik. Depremden etkilenen illerimizde onlarca noktada aşevleri kurduk. Depremden etkilenen halkımızın yanında yer alarak yaraları iyileşene ve ihtiyaçları karşılanıncaya kadar aşevlerimizle hizmet verdik, 3 milyondan fazla kardeşimize sıcak yemek dağıttık.

Aşevlerimizin yanı sıra yakacak, ocak, kıyafet, battaniye, hijyen malzemeleri, bebek bezi ve bebek maması gibi temel ihtiyaçların bulunduğu lojistik merkezler oluşturarak, yardımları ihtiyaç sahiplerimize ulaştırarak kardeşlerimize hizmet etmenin mutluluğunu yaşadık. Sosyal pazarlarımızda depremden etkilenen kardeşlerimiz. Ayrıca depremden etkilenen çocuklarımızın depremin olumsuz etkilerini atlatabilmeleri ve normal yaşamlarına devam edebilmeleri için Manevi Rehberlik Destek Merkezleri oluşturmaya çalıştık. Ayrıca gönüllü doktorlarımız sağlık kabinleri oluşturarak depremzede kardeşlerimize hafif sağlık hizmeti sundular.

Bu faaliyetler Ramazan ayında da devam etti. Depremzede kardeşlerimize yardımlarımızı Ramazan ayı boyunca da sürdürdük, sahur ve iftar başta olmak üzere birçok konuda kardeşlerimizle bir arada olduk. Ayrıca bu mübarek ayda Afrika, Asya, Filistin, Yemen ve birçok mazlum ülkedeki kardeşlerimize umut elimizi uzatarak faaliyetlerimizi sürdürdük.

Yaşadığımız bu büyük felaketin ardından başta deprem olmak üzere doğal afetlerde insanlarımıza destek olmak amacıyla AFAD’a akredite Arama Kurtarma gruplarının kurulması yönünde adımlar attık ve ekiplerimiz 2024 yılı itibarıyla sahada etkin bir şekilde görev yapacak.

Değerli basın mensupları, 11 yıldır olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da yurt içi ve yurt dışında kurban ibadetlerini gerçekleştirmek ve kurban organizasyonları yapmak üzere hayırseverlerimizden vekaletname aldık. Bu yıl önceliğimizi yıkımın büyük olduğu Adıyaman, Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş illerine verdik. Deprem bölgesinde kestiğimiz kurban etlerini konteyner ve çadır kentlerde yaşayan halkımıza dağıttık. Ayrıca ülkemizin dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi ailelere kurban etlerini ulaştırdık.

İşbirliği yaptığımız kurumlarla birlikte 4 kıtada 23 ülkede kurban faaliyetleri gerçekleştirdik. Toplam 21.494 adet hisse keserek 450 ton kurban etini yaklaşık 750 bin kişiye ulaştırarak 143.293 aileye fayda sağladık. Her hayırseverimizin kurban heyecanını hissedebilmesi ve bu duyguyu yaşayabilmesi için kurban görsellerini de kendilerine gönderdik.

Umut Kervanı olarak Gıda, Giyim, Nakdi Yardım, Kırtasiye yardımı, Barınma Yardımı, Et yardımı gibi ihtiyaçlarla toplam 120.623 haneye 67.510.181 ₺ tutarında nakdi ve nakdi yardımda bulunduk.

Yurt dışında özellikle Filistin, Yemen, Suriye, Afganistan, Asya ve Afrika ülkelerinde; Cami, Medrese, Katarakt, Su Kuyusu, Kurban, Gıda, Elbise, Ekmek, Kuran, Nakdi Yardım, Sıcak Yemek, Süt Keçisi, Kömür, Battaniye olmak üzere toplam 37.672.893 ₺ tutarında yardım faaliyeti gerçekleştirdik.

2023 yılında toplamda yurt içi ve yurt dışında 263.916 aileye 105.183.075 ₺ değerinde insani yardım ulaştırarak 1 milyondan fazla kişiye fayda sağladık, kalıcı eserlerimizi kardeşlerimizin hizmetine sunduk.

Umut Kervanı olarak geçtiğimiz yıllarda ihtiyaç sahibi ailelerimize, depremzedelerimize ve yetimlerimize umut taşıdığımız gibi, umarım 2024 yılında da iyilik kervanı olarak umut yetiştirmeye devam edeceğiz. Tüm hayırseverlerimize teşekkür ederiz. Bu konuda bir kez daha yardımlarını esirgemiyor, Rabbimizden kendilerini kat kat mükafatlandırmasını diliyoruz. Rabbimiz yaptıkları tüm yardımları kabul etsin, mallarına bereket versin, sağlık ve afiyet versin. Bu arada yardım çağrılarımıza cevap veren, yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında bizi yalnız bırakmayan, samimiyet ve samimiyetle fedakarlık yapan kardeşlerimize teşekkür ediyor, Rabbimizden razı olmasını diliyoruz. onlarla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu