Haber

Kahramanmaraş depremi davasında tutuklama kararı

Kahramanmaraş’ta 109 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin de yaralandığı Ebrar Sitesi B Blok’ta meydana gelen ölüm ve yaralanmalarla ilgili olarak “kasten taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak” suçundan dava açılan sanıklar, hakkında dava açıldı. “Yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat depreminin merkez üssünde yargılama başladı.

Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Atilla Öz, diğer suçlardan tutuklanan sanıklar Ahmet Doğan ve Tevfik Tepebaşı, tutuklanmayan bazı sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.

Sanık Tevfik Tepebaşı ifadesinde mesleğinin öğretmenlik olduğunu, bu nedenle inşaattan anlamadığını, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Siteyi yapan kooperatiflerin, yönetim kurulunda yer alan ve imza yetkisi olan herkesle birlikte hareket ettiğini savunan Tepebaşı, dönemin belediye denetim otoritelerinin sitenin yapımını defalarca denetlediğini ve “onay” verdiğini savundu. “Ebrar sitesinin bulunduğu alan 1997 yılında inşaata açıldı. İnşaattan anlamıyorum, inşaatın başında değilim. Şartlar uygun olduğu için belediye bize izin verdi. Bu yerler belediye tarafından denetlendi. Ben sorumlu değilim. Beraatımı istiyorum.” dedi.

Sanıklardan ST, ev sahibi olmak için kooperatife üye olduğunu, binaların kapı ve dolaplarını da yaptığını belirterek, “Bu binaları alıp satmakla hiçbir ilgim yok. Tevfik Tepebaşı ve Atilla Öz kooperatifi örgütlüyorlardı. Kooperatife katıldığımda evlerin kaba inşaatı tamamlanmıştı.” sözlerini kullandı.

Sanıklardan MT, kooperatifin yürüttüğü toplantılara hiç katılmadığını iddia ederek, “Tevfik Tepebaşı bana gelişigüzel ‘Seni kooperatife üye yapıyorum’ dedi. 5-6 yıl evde yaşadım. Diğer blokların inşaatından haberim bile yoktu. Hiçbir toplantıya davet edilmedim. Yönetim kurulunda olduğumu biliyordum.” “Ama hiçbir şekilde fiziki olarak katılmadım. Beni arayıp bir şey sormadılar. Bildiğim tek şey evi Tevfik Tepebaşı’nın yaptığı.” dedi.

Mahkeme, B Blok’ta tutuksuz yargılanan Tevfik Tepebaşı hakkında belgeye yeni bilgi ve belgeler girildiği gerekçesiyle tutuklama kararı çıkardı.

Tutuklu ve tutuklu olmayan sanıkları, müşteki yakınlarını ve avukatlarını dinleyen mahkeme heyeti, Atilla Öz’ün tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı 28 Mart’a erteledi.

Şikayetçi avukatlardan Avukat Arda Arı, duruşma sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, dava konusu B Blok ile ilgili belgelerde Atilla Öz ile müteahhit Tevfik Tepebaşı’nın birbirini suçladığı bir durum yaşandığını belirtti. Dava ve bu nedenle yüklenici için tekrar tutuklama emri verildi ve “Bu kararın doğru olduğunu düşünüyoruz” dedi. Dosyanın önümüzdeki günlerde tekrar derinleşeceğini ve yargı kontrol önlemleri alan kişilerin tutuklanacağını düşünüyoruz. ” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu