Haber

Phaselis inşaatlarına iki bakanlık karşı çıktı, Büyükşehir ‘kabul edildi’

ANTALYA – Olympos Beydağları Milli Parkı içinde yer alan 1. derece antik sit alanı olan Phaselis Antik Kenti’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘Kalıntılar’ adı altında ağır iş makineleriyle yürüttüğü plaj ve günübirlik tesis projesine yansıyor. ve Bütünleştirici Kıyı Alanı Çevre Düzenlemesi’. Büyüyen

Bölge halkının, Mimarlar Odası’nın, arkeologların karşı çıktığı projeye karar sürecinde iki bakanlık temsilcisinin uygulamaya karşı olduklarını beyan ettikleri ve Antalya Büyükşehir Belediyesi temsilcisinin onay verdiği ortaya çıktı. , sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler. Antik kent sınırları içerisinde yer alan Kemer Belediyesi temsilcisinin toplantılara katılmadığı öğrenildi.

İMAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ONAYLANDI

Phaselis Antik Kenti bitişiğindeki Alacasu ve Bostanlık koylarında planlanan proje, 13 Ekim 2022 tarihli Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu toplantısında gündeme getirildi. Alacasu Koyu’nun vaziyet planı onaylanırken, Bostanlı Koyu’nun vaziyet planına “mevcut yol kullanılarak ana yola bağlantı yapılacak” notu eklenerek onaylandı. Uygulamaların Müze Müdürlüğü ve Kazı Müdürlüğü kontrolünde yürütülmesine karar verildi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Temsilcisi Fazilet Satılmış ve Tarım ve Orman Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü Temsilcisi Uğur Torunoğlu bu karara karşı oy kullandı. Bakanlık temsilcilerinin itiraz ettiği projeye Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi Başkanı Hüsamettin Elmas onay verdi.

Phaselis’te inşaat çalışmaları

TESİSLERİ BÜYÜTME KARARI

Bu kararın ardından ihaleye çıkarılan Phaselis koylarında yapılması planlanan günübirlik tesis inşaatları için büyüklük değişikliği talep edildi. 13 Ekim 2022’de üretimi onaylanan tesislerin daha da büyütülmesi için hazırlanan revizyon planı ikinci kez Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun önüne geldi. Phaselis gündemiyle 15 Ekim 2022’de ikinci kez toplanan meclis, “revizyon mimari uygulama projelerinde bazı binalarda büyüklük değişikliği, uygulama detaylarının yer aldığı görülmesi üzerine revizyon mimari uygulama projelerinin uygun görülmesine karar verdi. ve alana yapılacak altyapı uygulama hatları”.

Phaselis Antik Kenti 1. derece antik sit statüsündedir.

YERİNE BÜYÜKŞEHİR YAKLAŞIMI

Bu toplantıya Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Planlama Daire Başkanı Hüsamettin Elmas’ın yerine Serkan Özdemir katıldı. Özdemir de Büyükşehir Belediyesi adına projeye ‘evet’ oyu verdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Temsilcisi Satılmış, karşı oyda ısrar ederken, karara daha önce itiraz eden Tarım ve Orman Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü Temsilcisi katılmadı. ikinci toplantı Kemer Belediyesi’nden bir temsilcinin her iki toplantıya da katılmaması dikkat çekti.

CheckPremium önerilerini devre dışı bırakCheckPremium önerilerini devre dışı bırak

beylikovaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu