Haber

Times saçmalığı: Erdoğan yenilirse kaosa neden olabilir

Yabancı basın, 14 Mayıs seçiminin olası sonuçlarına ilişkin detaylı analizler yayınlamaya devam ediyor.

Roger Boyes tarafından İngiliz The Times gazetesinde yayınlandı. “Zayıf Cumhurbaşkanı Erdoğan yenilirse kaosa neden olabilir”başlıklı yazıda Erdoğan’ın seçimi kaybetmesi halinde sessiz kalmayacağı yorumu yapıldı.

KLASİK BİR SÖYLEM: DİKTATÖR ERDOĞAN

Batı’nın Erdoğan’ın 20 yıllık iktidarının sona ermesini umut etmesi gerektiğine dikkat çeken Boyes, Erdoğan’ın hastalığının ardından dönüşüne dikkat çekti. “Diktatörlük liderleri, ekonomi kötü olduğunda veya daha da önemlisi, iktidardaki 20 yıllık şansları tükeniyor gibi göründüğünde böyle davranmak zorundadır.”terimler yer aldı.

“PUTİN’DEN TAKTİK ALABİLİRİM”

Erdoğan’ın seçimde yeterli desteği görmemesi durumunda Rus lider Putin’den iktidarda kalabilmek için taktikler alabileceğinin belirtildiği yazıda, Erdoğan’ın iktidarda olduğu belirtiliyor. “Bin odalı sultan”Türkiye’nin Osmanlı topraklarındaki nüfuzunu artırmaya çalıştığını ve Putin gibi ülkesi için kendini savunmaya çalıştığını iddia etti. “vazgeçilmez”gördüğü söylendi.

“ERDOĞAN’A KARŞI OLMAK İÇİN 3 NEDEN”

Öte yandan Putin’den bir yaş küçük olan Erdoğan’ın yorgun olduğunu savunan Times, Türk seçmeninin Erdoğan’a karşı çıkmasının üç nedenini sıraladı:

“Uluslararası emelleri büyük ölçüde büyüklük yanılsamasından kaynaklanıyor, enflasyon kontrolden çıkıyor ve son depremlere verilen yetersiz yanıt, devletin ne kadar zayıfladığını gösterdi.”

“ERDOĞAN KAOS ÇIKARABİLİR; YABANCI ARKADAŞLARI KILIÇDAROĞLU HÜKÜMETİNİ KARŞILAMALI”

Muhalefetin de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde birleştiğine işaret eden İngiliz gazetesi, ekonomik açıdan daha yetkin ve daha hoşgörülü bir hükümet vaadinin genç seçmeni ikna edebileceğini bildirdi.

Batılı ülkelerin kamuoyu önünde seçim sürecinde taraf tutmaktan kaçınmaya çalıştıklarına dikkat çeken gazete, Erdoğan’ın kaybetmesi halinde sonuca itiraz edip kaos yaratabileceği yorumunu yaptı.

Yazıda, yazarları ve gazetecileri hapisten çıkaracak ve Türkiye’yi ikili NATO üyesi olmaktan çıkaracak bir Erdoğan sonrası hükümetin Türkiye’nin yabancı dostları tarafından memnuniyetle karşılanması gerektiği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu