Yaşam

ABD’deki yalnızlık salgınından endişeli: ‘Uyuşturucu kadar tehlikeli’

ABD sağlık yetkilileri Sosyal izolasyonşöhret şişmanlıkveya ilaçlar kullanımıCiddiye alınmasını istiyor.

Barack Obama altında Sağlık Bakanı vivek murthyBBC’ye ‘derin bir yalnızlık duygusu’ yaşayan milyonlarca Amerikalı arasında yer aldığını söyleyerek yeni bir rapor kaleme aldı.

‘Amerikalıların yüzde 50’sini etkiliyor’

Raporda bu durum epidemi‘ ya yayıldığını vurgulayan Murthy, Amerikalıların yaklaşık yüzde 50’sinin bundan etkilendiğini belirtti.

Sosyal izolasyonu günde 15 sigara içmek kadar ‘tehlikeli’ bulan ve bunu uyuşturucu kullanımına benzeten Murthy, yalnızlıkla olan kişisel savaşının Nisan 2017’de Sağlık Bakanlığı’ndan ayrılmasının ardından geldiğini söyledi.

Eski bakan, “İşe odaklanırken yakın çevreme odaklanmanın çok zor olduğunu düşünerek o dönemde ailemi ve arkadaşlarımı ihmal etmiştim. Bunun sonucunda gerçekten aylara yayılan derin bir yalnızlık duygusu yaşıyordum.”söz konusu.

Araştırma: Yalnızlık erken ölüm riskini yüzde 30 artırıyor

Ayrıca yalnızlığın diyabet, kalp krizi, uykusuzluk ve bunama gibi sağlık sorunları nedeniyle erken ölüm riskini yaklaşık yüzde 30 oranında artırdığı bildiriliyor.

Yeni bir araştırmaya göre, sosyal katılımın olmaması aynı anda daha düşük akademik başarıya ve daha kötü iş performansına yol açıyor.

‘Derin bir halk sağlığı sorunu’

Murthy, yalnızlığın ‘konuşulması’ ve ele alınması gerektiğini söylüyor ‘derin bir halk sağlığı sorunu’dedi ki.

“İnsanlar, sosyal izolasyondan kaynaklanan erken ölüm riskinin, günlük sigara ve obezite ile ilişkili risklerden daha büyük olduğunu öğrenince şaşırabilir.”dedi Murthy, “Covid-19 pandemisi ile birlikte birçok kişinin sosyal çevresini daraltmasına neden olan sorun daha da derinleşti”ekledi.

Girişim için büyük bir çağrı

Bununla başa çıkmak için Murthy, “yalnızlığa karşı kültürel ve politik bir tepki ve Amerikan ulusunun sosyal dokusunu onarma” çağrısında bulundu. cüsseli Bir girişim‘ davet etti.

Murthy, sevdiklerinizle 15 dakika geçirmek, insanlarla konuşurken alet gibi dikkat dağıtıcı şeylerden kaçınmak ve birbirimize yardım etmenin yollarını aramak için “bireysel olarak atabileceğimiz adımlar” olduğunu da vurguladı. “Yardım, yalnızlığın güçlü bir panzehiridir”dedi Murthy, “Bütün bunlar yardımcı olabilir”sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

arnavutkoy-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu