Ekonomi

Tesla, aylık ödemeleri azaltmak için 7 yıllık araç kredisi sunuyor

tesla , artan faiz oranları ve piyasa baskısı karşısında aylık maliyetlerini düşürmek amacıyla internet sitesine yeni finansman seçenekleri ekleyerek elektrikli araç müşterilerine 84 ay vade limiti sundu. Daha önce sunulan maksimum vade 72 aydı.

Bu değişiklikten önce Elon Musk elektrikli otomobil üreticisinin oran artışlarından kaynaklanan artan baskıyı ele alması gerektiğini kabul etti. Fed’e yönelik eleştirileriyle tanınan Musk, önemli bir sakinleşme riskini önemli ölçüde artırdığına inandığı faiz artırımlarıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

Musk, Tesla’nın 19 Temmuz kar güncellemesi sırasında “Faiz oranları önemli ölçüde yükseldiğinde, aslında arabanın fiyatını düşürmemiz gerekiyor çünkü faiz ödemeleri arabanın fiyatını artırıyor.” söz konusu. Musk ayrıca Tesla’nın “bu konuda bir şeyler yapması gerektiğini” vurguladı.

Tesla’nın kararı, özellikle işine ilgi duyan ancak şu anda finansal kısıtlamalarla karşı karşıya olan kişiler arasında şirketin araçlarına olan talebi artırabilir. Bu yeni finansman seçeneğinin devreye girmesiyle birlikte aylık araç ödemelerinin azalması ve böylece araç alımının kolaylaşması bekleniyor.

Aynı zamanda bu hareket, araçlarını daha erişilebilir hale getirerek ve daha geniş bir müşteri tabanına hitap ederek Tesla’ya fayda sağlıyor.

TSLA hisseleri dün öğleden sonra %3,18 arttı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu