Haber

Zafer Partisi, CHP ile imzalanan protokole ilişkin açıklama yaptı.

??????? CHP ile imzalanan protokole ait Zafer Partisi, “Bu protokol, altı masa olarak ifade edilen siyasi yapının protokolünde yer almayan ‘Atatürk İlke ve İnkılapları’, ‘Terörle Etkin Mücadele’ ve ‘Millet Devlet-Üniter Devlet’ vurgusu ile Türk siyasetinde denge sağlamıştır.” açıklama yaptı.

Zafer Partisi Başkanlık Kurulu’ndan yapılan açıklamada, Gelecek Partisi’nin dün yaptığı açıklamada, Zafer Partisi ile CHP arasında 24 Mayıs 2023’te imzalanan protokol amacı ile çeşitli suçlamalarda bulunulduğu hatırlatıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tur oylamasına desteğine ilişkin işbirliğinin asıllarını içeren protokolü, Zafer Partisi ile CHP’nin ortaklaşa hazırlayarak kamuoyuna açıkladığı hatırlatılan açıklamada, üçüncü kişiler de dahil olmak üzere tüm ilgili tarafların protokolün içeriğinden haberdar olduğu kaydedildi.

Açıklamada şu sözler yer aldı:

“Bu protokol, altı masa denilen siyasi yapılanmanın protokolünde yer almayan ‘Atatürk İlke ve İnkılâpları’, ‘Terörle Etkin Mücadele’ ve ‘Ulus-Devlet-Üniter Devlet’ vurgusu ile Türk siyasetinde istikrar sağlamıştır. Bunları anlamak zor değil.

Öte yandan AKP’ye karşı siyasi yenilgiye uğrayan 6 masalı ittifakta, yüzde 1’in altında oy alma potansiyeline rağmen, Meclis’e girerek küme oluşturma potansiyeli; Siyasi eşitlik, ulusal egemenlik ve halkın iradesinin Meclis’te adil temsili açısından çağdaş demokrasi ne kadar ahlakidir?

Bir yıldan fazla devlet takımlarını altılı masada müzakere eden, başkan yardımcılığını paylaşan, milletvekillerini bedavaya alan, bakanlıklara tapu yaptırmaya kalkışan bu yapının liderinin söz konusu açıklamayı hangi yürekle yayınladığına şaşırdık.

haberlapseki.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu