Haber

Samsun’da 6 Şubat depreminin yıl dönümü anıldı

Samsun’da 6 Şubat depreminin yıl dönümünde saat 04.17’de düzenlenen İl Afet ve Acil Durum Uyum Konseyi Toplantısında hayatını kaybedenler anıldı. Toplantıda konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, “Burada yapacağımız çalışmalardan ders çıkaracağız, deprem öldürmez, oradaki binalar öldürür. Bunu görüyoruz. Önleyici çalışmalara ağırlık vermemiz gerekiyor. Milletimiz dönüştü” dedi. Yüzyılın felaketinden yüzyılın dayanışmasına.”

Samsun İl Afet ve Acil Durum Uyum Konseyi Toplantısı, Samsun Valisi Orhan Tavlı başkanlığında, protokol üyelerinin katılımıyla Samsun AFAD İl Müdürlüğü binasında gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak saat 04.17’de, 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinde hayatını kaybedenler anısına saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı söylendi. Daha sonra Samsun AFAD İl Müdür Yardımcısı Nihat Seçgin, 6 Şubat depreminde Samsun’da yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi.

“Samsun 29 bin 114 afet mağduruna kapılarını açtı”

Bilgi veren Nihat Seçgin, “Felaket haberinin ardından Osmaniye iline 40 kişilik 5 arama kurtarma ekibi, Kahramanmaraş ilinin Elbistan ilçesine ise 10’ar kişilik 2 arama kurtarma ekibi görevlendirildi. Valiliğimiz ile iş birliği içerisinde arama kurtarma faaliyetlerinde görev almak. Osmaniye, Kahramanmaraş merkez ve Elbistan ilçesine görevlendirilen çalışanlarımız görevlendirildi. Hatay ilinde arama kurtarma faaliyetlerini gerçekleştirdi. Toplamda 8 bin 204 kamu çalışanımız görevlendirildi. 6 Şubat 2023 – 6 Ağustos 2023 tarihleri ​​arasında afetten etkilenen illerdeki çalışmalara destek vermek üzere Valiliğimiz işbirliğinde ilimizden 508 adet servis aracı, 358 iş makinesi, ekskavatör, vinç, kamyon afet bölgesine nakledilmiştir. , kamyonet, su tankeri, itfaiye aracı vb. görevlendirildi. Afet bölgesinden ilimize 29 bin 114 afetzede vatandaşımız geldi. İlimize gelen afet mağdurlarına hizmet vermek, ihtiyaçlarını tespit etmek ve karşılamak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 9 bin 372 aile ziyaret edildi. Otel, misafirhane, KYK ve rezidanslarda 21 bin 277 afet mağduru ziyaret edildi. İlimize gelen afetzedelerin iş ve mesleki eğitim ihtiyaçlarını tespit etmek ve karşılamak; İŞKUR İl Müdürlüğü 5 bin 785 afet mağduruyla görüştü ve 320 afetzedeye istihdam sağlandı. İlimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından; 12 bin 29 afet mağduruna 11 milyon 829 bin 972 TL nakdi, 1.221 afet mağduruna ise 1 milyon 14 bin 306 TL şahsi olmak üzere toplam 13 bin 250 afet mağduruna 12 milyon 844 bin 278 TL yardım yapıldı.

Valiliğimiz himayelerinde; İlimizde ağırlanan afetzedelerin temel ihtiyaçlarının (gıda, temizlik, hijyen malzemeleri, gıda, temizlik, hijyen malzemeleri) karşılanması amacıyla ilimizden afet bölgesine yapılan birebir ve nakdi yardımın bedeli 115 milyon 826 bin 695,89 TL’dir. nafaka vb.) İlimizden afet bölgesine 1 milyon 395 bin 899,27 TL Geri dönen 2 bin 126 afetzedenin ailesine 2 milyon 315 bin 480,4 TL olmak üzere toplam 119 milyon 538 bin 75,20 TL harcama yapıldı. seyahat masrafı ödemesi.

“İlimizde afet bölgesine gidemeyen 89 afetzede vatandaşımızın hak talebinde bulunmaya hak kazanmasına ilişkin talep ve taahhüt süreçleri tamamlandı” dedi.

“Milletimiz yüzyılın felaketini yüzyılın dayanışmasına dönüştürdü”

Toplantıda konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, “Çok acı bir deneyimdi. Pek çok vatandaşımız hayatını kaybetti. Aziz Türk milleti bir yandan asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştürmeyi başardı. Çalışmaların başlangıcından evlerin inşaatına kadar hem devletimiz hem de milletimiz depremzedelerimizin yanında oldu.Sonrasında kamuya ait pansiyonlarımız, otellerimiz ve vatandaşlarımızın lojmanları depremden etkilenen vatandaşlarımıza açıldı. Deprem. Yaraları sarmaya çalışıyoruz. Burada yapacağımız çalışmalardan ders çıkaracağız, deprem öldürmez, oradaki binalar yapar. Bunu görüyoruz. Yapacağımız çalışmayla önleyici çalışmayı tartmamız lazım. Bina stoğu çok sağlam, arama kurtarma personeli çok değerli.Tüm kurum ve kuruluşların kaynaklarının AFAD Başkanlığı koordinasyonunda sahaya uygulanması, depremin verdiği zararların azaltılması için çalışmalar yapılması önemli. en az hasarla. Vatandaşlarımız depremi duyduğu andan itibaren bölgeye akın etti. “Türkiye Afet Planı çerçevesinde tüm kamu kurumlarımız görevlerini yerine getirirken, aziz Türk milletinin değerli fertleri, hiçbir talimat, beklenti olmaksızın, imkân ve imkânlarıyla bölge halkının yanında yer aldılar.” söz konusu.

Toplantıya Samsun’da bulunan kurumların yöneticileri katıldı. Toplantı, 6 Şubat’ta AFAD Başkanlığı tarafından hazırlanan kısa sinema gösterisiyle sona erdi. -SAMSUN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu