Haber

Erdoğan’dan Kurum’dan İmamoğlu’na yanıt!

Cumhur İttifakı İstanbul Adayı Murat Kurum katıldığı canlı yayın programında açıklamalarda bulundu.

Murat Kurum’un açıklamalarından satırbaşları:

“ERDOĞAN’IN EKREM İMAMOĞLU’NA CEVABI”

Kurum, Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerine de değindi;

Gündemi İstanbul dışına çıkarmayı amaçlayan, saygı sözlerinden yoksun bir politikayla bir yere varamazsınız. Hatay’a suyu kim getirdi? Konya Büyükşehir Belediyesi getirdi. Madem büyük Büyükşehir Belediyesiydiniz neden 10 bin konut yapmadınız, neden oradaki altyapıyı çözme iradenizi ortaya koymadınız?

Kelimeler söz konusu olduğunda çok fazla konuşma var. Bunu söyleyecek yüzleri yok. Heybeleri boş. İstanbul’da verdiği sözlerin hiçbirini tutmayan bir irade, şimdi bunu söyleyerek insanları samimiyetten uzak bir şekilde kutuplaştırıyor. Gündemi yeniden İstanbul dışına taşıyor. Bu İstanbul’un meselesi değil, İstanbul’un metrosu, konutu, afeti değil, vatandaşın derdi değil. Gündem ne? Sayın Ekrem’in gündemi başka gündemlere taşıması, bunu bir adım olarak görmesi meselesi. Bunu artık öğrendik. Artık bu senaryolar bitti.

Depreme karşı hiçbir adım atmayacaksınız, 115 bin konut sözü vereceksiniz, 5 bin konut yapacaksınız. Samimi konuşacaksınız ve artık Hatay’dan bahsedeceksiniz. Samimiyetinize kim inanacak?

“6 ŞUBAT’A KALBİMİZDEKİ BİR ACIYLA UYANDIK”

Bir yandan acıyla karşı karşıya kalıyorsunuz ama diğer yandan da müdahale etmeniz gerekiyor. Polis telsiziyle bağlantı kurmak için hızla harekete geçtik. Ne diyeceğini bilmiyorsun. Kalbin dolu. Ama bir yandan da kucağında çocuğunun cesediyle bir baba yanıma geldi. ‘Allah devletimize zarar vermesin’diyor.

Biz bu acıyı yaşadık. Biz de dünyada eşi benzeri olmayan bir kampanya başlattık. Arama kurtarma ekipmanlarımızı sevk ettik. 11 ilde eş zamanlı arama kurtarma operasyonlarımıza başladık. Her gün bir ili ve ilçelerini dolaştık.

Ne üzücü bir tesadüf. Geçen gün helikopter kazasında şehit olan polis memurumuzun kardeşine yardım ulaştırdık.

14 milyon insanımızı doğrudan etkileyen bir deprem. Biz iş kısmını yaptık, Genel Müdürlerimiz, Bakanlarımız istikrarlı bir şekilde illere gittiler.

Allah’a şükür dünyada 3 ayda böyle bir çalışma yok. 180 bin konutun inşaatına başladık. Şimdi teslim ediyoruz. O günün üzüntüsünün yerini bugün anahtarına bırakan mutluluklarına şahit oluyoruz.

Depremden etkilenen kardeşlerimiz bir yıl sonra evlerine taşınıyor. Biz onlara verdiğimiz sözü her zaman tuttuk. Afet bölgesinden elimizi çekmeyeceğiz. Gezmediğimiz köy, kasaba kalmadı.

“650 BİN KONUTUN DÖNÜŞÜMÜNÜ SAĞLAYACAĞIZ”

5 yılda 650 bin konutu dönüştüreceklerini vurgulayan Murat Kurum, şöyle konuştu:

Naci hocamızla uzun zamandır görüşüyoruz. Hem Türkiye’nin hem de dünyanın kabul ettiği bilim adamımızdır. Bu konuda sizinle çalışabilir miyiz diye sorduğumuzda ‘elbette’ dedi. İstanbul depremine karşı neler yapabiliriz diye sorduğumuzda bize ışık tuttu.

İstanbul’un dönüşmesi gerekiyor. İstanbul’u dönüştürmek zorundayız ve buna İstanbullular 31 Mart’ta karar verecek. Bu dönüşümde biz Büyükşehir Belediyesi olacağız, ilçe belediyelerimiz olacak, uzman görüşleri olacak, Haluk hocamızla birlikte çalışacağız. Kandilli ve Naci Görür hocamız.

Siyasete yer yok. Partiler arasında ayrım yapamazsınız. Bu konuda dertli olan tüm İstanbullular da aynı şekilde düşünüyor. Hazırladığımız projeler sadece maket değil inanın hepsi gerçek projeler. İnsanları sokakta buluşturan İstanbul medeniyetini yaşadığımız, barış ve yeşil anlayışını ortaya koyacağız ve bu amaçla beş yıl içinde 650 bin evi dönüştüreceğiz.

“İSTANBUL’UN DİJİTAL İKİZİNİ KURACAĞIZ”

İstanbul’un dijital ikizini yaratacağız. İstanbul’un afet riskini simülasyonla yöneteceğiz. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbul’un afet riskini dijital simülasyonla yöneteceğiz. Afet lojistik merkez sayımızı 7’ye çıkaracağız.

“MİLLETİMİZE FAYDA SAĞLAYAN HER PROJEYE DESTEK OLDUK”

Atatürk Havalimanı’na Afet Yönetim Merkezi kuracağız. Bakanlıklarla, merkezi hükümetle, muhalefetle neden kavga edelim? Ne kadar uyumlu çalışırsanız o kadar güçlü olursunuz. Herkesin İstanbul’un sorunlarıyla ilgilenmesini istiyorum. Milletimize fayda sağlayan her projeye destek verdik. Eğer milletimiz bundan faydalanacaksa biz neden engel olalım? İmamoğlu’nun gündemi burayı bir basamak olarak görmek. Samimiyetinize kim inanacak? Merkezi yönetim ile yerel yönetimin uyumlu olması gerekiyor. Hatay depreminde Tekirdağ belediyesinde neler yaşandığını bilmiyor muyuz? Depremzedeleri kapı dışarı eden anlayış bu değil mi? Bunlar 28 Mayıs’ta oy kullandılar diye depremzedelerimizi küçümseyen insanlar değil mi?

“ATATÜRK HAVALİMANI’NDA AFET YÖNETİM MERKEZİ KURACAĞIZ”

Bakanlıklarla, merkezi yönetimle, muhalefetle neden kavga edelim? Ne kadar uyumlu çalışırsanız o kadar güçlü olursunuz. Herkesin İstanbul’un sorunlarıyla ilgilenmesini istiyorum.

Milletimize fayda sağlayan her projeye destek verdik. Eğer milletimiz bundan faydalanacaksa biz neden engel olalım?

 

İSTANBUL’DA TRAFİK SORUNUNU ÇÖZECEK FORMÜL

2019’da yüzde 47 olan trafik yoğunluğu, 2024’te yüzde 64’e, trafik saatlerinde ise yüzde 90’a çıktı. Projelerimizle raylı sistem kullanımını 2034 yılına kadar yüzde 26’dan yüzde 48’e çıkaracağız.

“ESELER VE HAREM OTOBÜS TERMİNALLERİNİ KALDIRACAĞIZ”

2040 yılına kadar sıfır emisyon hedefi koyduk. İstanbullular yeşille iç içe yaşayacak. Metrosuz ilçe kalmayacak. Şehri batıda Silivri’ye, doğuda Tuzla’ya kadar genişletmemiz ve bu anlamda her ilçeye eşit hizmet vermemiz gerekiyor.

Eğer bu hizmetleri vermezsek insanlar merkezde oturmak zorunda kalacak. Bu kapsamda Mahmutbey Kavşağı gibi 151 kavşak yapmayı planlıyoruz. Bir de Ataköy var. Ataköy Kavşağı’nı da yapacağız. Esenler ve Harem Otogarlarını kaldıracağız. Avrupa Otobüs Terminali ve Anadolu Otobüs Terminali’ni yapacağız.

İSTANBUL’UN İKİ YANINDA İKİ TÜNEL

22 kilometrelik mevcut tünel uzunluğumuz var. Çayırbaşı-Dolmabahçe ortasından başlayacağız. Kilyoslu hemşehrimiz Beşiktaş’a kadar tünelden geçecek. Tünel projesiyle E5’in yükü azalacak.

AK PARTİ’DEN ‘GERÇEK BELEDİYE’ YEMİNİ

Murat Kurum, “Bütün belediye başkanları 31 Mart akşamı bu yemini edecekler.” Kurum gerçek belediye yeminini okudu.

guneysinirhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu