Haber

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsrail ve Filistin’i çatışmayı yoğunlaştırmamaya çağırdı

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrovİsrail ve Filistin dışişleri bakanlarıyla telefon konuşmagerçekleştirilen

açıklamada, “28 ve 29 Ocak tarihlerinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ve Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el Maliki ile telefon görüşmeleri yaptı. Rusya Dışişleri Bakanı, son dönemde artan gerilim nedeniyle meydana gelen sivil kayıp ve yaralanmalara ilişkin meslektaşlarına başsağlığı diledi.kelimeler yer aldı.

Açıklamada, Moskova’nın Filistin-İsrail çatışma bölgesinde yeni kayıplara ve yıkıma yol açabilecek kapsamlı bir silahlı çatışmayı yeniden başlatma tehdidi oluşturan yeni şiddet dalgasından büyük ölçüde endişe duyduğu vurgulandı. Lavrov, İsrailli ve Filistinli ortakları azami sorumluluk almaya ve durumu ağırlaştırabilecek her türlü eylemden kaçınmaya çağırdı. Lavrov, İsrail ve Filistin tarafları arasındaki müzakere sürecinin genel kabul görmüş uluslararası hukuk temelinde mümkün olan en kısa sürede yeniden başlatılabilmesi için uluslararası arabulucular Dörtlüsü’nün (Orta Doğu) çabalarına acil olarak devam edilmesi gerektiğini vurguladı.söylendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu