Yaşam

Hepimizi Tekmeleme Potansiyeli Olan Aksiyon Filmlerinde “Bela Benim” Diyen Kadın Karakterler

Sinema tarihi boyunca kadınları ister başrol ister yardımcı rol olsun büyüleyici rollerde gösteren birçok aksiyon filmi vardır. Bu içeriğimde o aksiyon filmlerini yücelten belalı kadın tiplerini listeledim.

Detaylar haberimizde!

19. Kara Panter serisinde Okoye rolünde Danai Gurira

Dora Milaje’nin lideri olarak Okoye’nin benzersiz bir kişiliği var. Film boyunca, halkını savunurken her zaman kahkahalar, duygusal anlar ve hepsinden önemlisi tutku vardır.

18. Aliens’ta Ellen Ripley rolünde Sigourney Weaver

İnsanlara en sevdikleri kahramanın adını sorarsanız, genellikle Ripley adı söylenir. Ne de olsa, bir uzaylı ordusuyla uğraşmak o kadar kolay değil.

17. Galaksinin Koruyucuları serisinde Gamora rolünde Zoe Saldaña

Gamora mükemmel ötesi bir karakter değil mi? Thanos’un kızı olması ve oldukça sert görünümü ile diziye bambaşka bir hava katıyor.

16. Crouching Tiger, Hidden Dragon’da Yu Shu Lien rolünde Michelle Yeoh

Filmi izlemediyseniz lütfen izleme listenize ekleyin. Harika performanslarla dolu bu filmde hiçbir oyuncu Yeoh’un elini geçemez. Bıçaklı bir canavar gibi.

15. Mad Max: Fury Road’da Furiosa rolünde Charlize Theron

Fury Road’u tüm zamanların en iyi aksiyon filmlerinden biri yapan Furiosa karakterini desek yanlış olmaz. Adrenalin dolu sahnelerin ortasında durmadan koşması onu harika bir karakter yapıyor.

14. John Wick: 3. Kısım – Parabellum’da Sofia rolünde Halle Berry

Sınırlı ekran süresine rağmen Sofia, Wick serisindeki bir başka harika karakterdi. Sinemalarda John Wick gibi klasik bir aksiyon karakterinin yanında savaşan ve kendini oraya ait hissetmeyen başka karakter yoktur.

13. Terminator 2: Mahşer Günü’nde Sarah Connor rolünde Linda Hamilton

cdn.kqed.org

Sert davranışları ve Skynet’i nasıl alt edeceği konusundaki zekasıyla temelde dünyayı kurtaran Connor, bitmeyen sinemanın derdinde.

12. Matrix serisinde Trinity rolünde Carrie-Anne Moss

İlk Matrix filminin açılış dakikalarından itibaren izleyenleri etkisi altına alan Trinity, her aksiyon sahnesine heyecan katmaya devam ediyor.

11. Kill Bill’de Gelin rolünde Uma Thurman

Sarı ve siyahın size uygun olduğunu düşünüyorsanız, fırsatınız varken teslim olun. Gelin, Quentin Tarantino’nun en ünlü karakterlerinden biri olabilir.

10. Alita: Savaş Meleği’nde Alita rolünde Rosa Salazar

Cyber-punk eylemi arıyorsanız, Alita’ya bakın. Salazar bu robotik karaktere ruh katıyor.

9. The Woman King’de Nanisca rolünde Viola Davis

Davis bu listede birden fazla rol için yer almış olabilir, ancak tamamı kadınlardan oluşan bir orduya liderlik etmek onu bu rolde öne çıkarıyor.

8. Wonder Woman’da Diana Prince rolünde Gal Gadot

Gadot’nun gelmiş geçmiş en büyük kadın süper kahraman rolünde olduğunu söylemek yanlış olmaz. No Man’s Land savaş sahnesi, şimdiye kadarki en muhteşem kahramanlık anlarından biridir.

7. Marvel evreninde Kara Dul olarak Scarlett Johansson

Johansson, Iron Man 2’den Black Widow’a Natasha Romanov’un mirasını geliştirmek için uzun yıllar verdi. Bacaklarını bir düşmanın boynuna dolayacak kadar yetenekli bir kahraman.

6. X-Men serisinde Mystique rolünde Rebecca Romijn

Anlamlı diyaloglardan yoksun olsa da orijinal X-Men filmlerindeki Mystique sürprizleriyle her an hepimizi tekmeleyecek gibi.

5. Atomic Blonde’ta Lorraine Broughton rolünde Charlize Theron

Bu listede iki kez, Theron yumruk atabileceğini kanıtladı. Theron, özellikle 10 dakika süren ve tek çekim içeren dövüş sahnesiyle öne çıkıyor.

4. Lara Croft: Tomb Raider’da Lara Croft rolünde Angelina Jolie

Jolie, video oyunlarının tartışmasız en ikonik kadın başrolü olan Lara Croft rolünü üstlenen ilk kişiydi. Croft küstah ama Indiana Jones gibi onun da mezar yağmalama konusunda doğal bir yeteneği var.

3. Mission: Impossible’da Ilsa Faust rolünde Rebecca Ferguson

M:I serisinin en güzel karakterlerinden biri olan Ilsa, zeki, esprili ve kendine hakim bir hanımefendi. Mevte meydan okumalarıyla gruba heyecan katar.

2. Mumya Dönüyor’da Evelyn rolünde Rachel Weisz

Mumya sinemaları muhteşemdir; Brenden Fraser da övüldü ama Weisz olmasaydı film bir hiç olurdu. Filmlerde ara ara yaşanan tatlı dövüş sahneleri diziye ayrı bir şirinlik katmıyor.

1. Karayip Korsanları’nda Elizabeth Swann rolünde Keira Knightley

Sert bir karakter gelişimi görmek istiyorsanız, Pirates serisinde Elizabeth’i izleyin. Korsanlar tarafından kaçırılmaktan gerçek korsan kraliçesi olmaya doğru gidiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu