Haber

Putin, Yeni START’ın askıya alınmasına ilişkin kararnameyi imzaladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşmasını (New START) askıya alan kararnameyi imzaladı.

Rusya ile ABD arasında imzalanan ve kıtalararası nükleer balistik füze kabiliyetlerinin sınırlandırılmasını öngören Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması’nın (New START) geçtiğimiz günlerde Rusya tarafından askıya alındığı duyurulmuştu. Yeni START’ın askıya alındığını açıklayan Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin, Rusya parlamentosunun alt ve üst meclisinin onayından sonra imzaladığı kararname ile anlaşmanın askıya alınmasına resmen onay verdi. Kremlin Bilgi Servisi’nden yapılan açıklamada, “ABD, bu faaliyet alanında anlaşma kapsamındaki yükümlülüklerini kasıtlı olarak yerine getirmiyor” denildi.

Avrupa Konseyi ile imzalanan anlaşmalar da resmen askıya alındı.

Ayrıca Putin imzaladığı bir diğer kararname ile Avrupa Konseyi ile imzalanan anlaşmaların askıya alınmasına onay verdi. Kararla birlikte Avrupa Konseyi ve Avrupa Konseyi Tüzüğü, Avrupa Konseyi İmtiyaz ve Dokunulmazlıklarına İlişkin Genel Anlaşma, İnsan Haklarının ve Temel Özgürlüklerin Korunmasına Dair Sözleşme, Terörizm, Avrupa Sosyal Şartı, Avrupa Yerel Özyönetim Şartı askıya alındı. oldu.

Yeni başlangıç

Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşmalarının ilki 1991 yılında ABD ile Sovyetler Birliği arasında imzalanmış, Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından ise ikincisi 1993 yılında ABD ile Rusya arasında yeniden imzalanmıştır. Yeni START’ı 5 yıl uzatmak için 29 Ocak 2021’de bir kararname imzalarken, ABD de 5 Ocak 2021’de aynı yönde 5 yıl uzatma kararı aldı. Yeni START, ABD arasında yürürlükte olan son nükleer anlaşma oldu. ve Rusya. – MOSKOVA

haberkaraburun.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu