Haber

Moldova Dışişleri Bakanlığı: Lavrov’un Moldova ile ilgili açıklamaları gerçek değil

Moldova Dışişleri ve Avrupa Entegrasyon Bakanlığı, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Ukrayna’dan sonra Batı’nın artık “Ukrayna’nın yeni rolü” için Moldova’yı izlediği yönündeki açıklamasına tepki gösterdi.

Bakanlık Sözcüsü Daniel Voda yaptığı yazılı açıklamada, “Rusya Bakanı’nın Rus diplomasisinin bilinen tehdit söyleminin parçası olan ve gerçeğe dayanmayan açıklamalarını kesinlikle reddediyoruz. İzlenen yolun Rus tarafına hatırlatılmasını isteriz. Moldova Cumhuriyeti tarafından Avrupa Birliği’ne katılma yoludur.” sözlerini kullandı.

Voda, “Moldova’nın siyasi veya jeopolitik tercihler ne olursa olsun barış, özgürlük ve demokrasiden yana olduğunu” vurgulayarak, Rusya dahil tüm dünya ülkelerini Moldova’nın kararlarına saygı duymaya çağırdı.

Rossiya-24 televizyon kanalı ve Ria haber ajansına verdiği röportajda Lavrov, Ukrayna’dan sonra artık Batı’nın da “yeni Ukrayna rolü” için Moldova’yı izlediğini belirterek, “Moldova Devlet Başkanı Maya Sandu NATO’ya meraklı, Romanya vatandaşlığına sahip, Romanya hazır. ile birleşmek ve genellikle hemen hemen her şey için hazır olmak. o kelimeleri kullandı.

Moldova Cumhurbaşkanı Sandu, geçen ay Amerikan gazetesi Politico’ya verdiği bir röportajda “ülkesinin tarafsızlık ilkesinden vazgeçerek NATO’ya katılabileceği mesajını” vermişti.

habercarsibasi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu