Haber

Kayseri’den kısa

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, iklim değişikliği ile ilgili çalışmalarda sera gazı emisyonlarını azaltma çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Büyükkılıç yaptığı yazılı açıklamada, Taşımacılık A.Ş.’nin 2016 yılından itibaren sera gazı emisyonlarını izlemeye, ölçmeye, raporlamaya ve doğrulamaya başladığını hatırlattı.

Karbon Saydamlık Projesi’nde yer aldıklarını belirten Büyükkılıç, şunları söyledi:

“650 bisikletle sıfır emisyonlu mobiliteye katkı sağladık. Türkiye’nin ilk bisiklet paylaşım sistemi olan KAYBİS, 2023 yılında 57 istasyonda 650 bisikletle sıfır emisyonlu mobiliteye katkı sağlıyor. 2023’te bisiklet istasyonu sayısı 81’e, bisiklet sayımız 900. 6 adet elektrikli otobüs ve 72 adet raylı sistem aracımız var.CNG araçlarımızın yanı sıra 6 adet 18 metre elektrikli otobüs ve 72 adet raylı sistem aracımız da ilimizde bulunuyor.Bu araçlar ile hem yakıt tasarrufu sağlıyoruz hem de karbonu minimuma indiriyoruz. dioksit emisyonları.”

Büyükkılıç, 2023 yılı sonunda raylı sistem araç sayısının 80’e ulaşacağını sözlerine ekledi.

Yeni yılın ilk muhtarlar toplantısı Talas’ta yapıldı

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın başlattığı muhtarlar toplantısı yeni yılda da devam ediyor.

Sakaltutan Sosyal Tesisi’nde mahalleliyle görüşmeye gelen Yalçın, yaptığı konuşmada bölge insanının genlerinde taş ustalığının olduğunu söyledi.

Zincidere’de 1900 yılında inşa edilen yetimhanenin 1500 metrekaresinin sahip oldukları zenginliği keşfetmek ve daha ileriye taşımak için tahsis aldıklarını belirten Yalçın, “Bunun okul olması için Kayseri Üniversitesi ile bir protokol hazırladık. Ustalarımızı oradaki köylerde yetiştirerek, özellikle yurtdışındaki önemli eserlerin restorasyonunda çalışabilirler, önünü açacağız.” sözlerini kullandı.

Melikgazi Belediyesi’nin ücretsiz futbol kursu devam ediyor

Melikgazi Belediyesi’nin 7-14 yaş arası çocuklar için ücretsiz futbol kursları ara tatil döneminde çocukların ilgisini çekiyor.

Çocukların sosyal ve fiziksel gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen kurslara katılmak isteyen genç yetenekleri davet eden Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, “Futbol kurslarımızda çocuklarımız boş zamanlarını daha verimli ve daha keyifli geçirme fırsatı bulacaklar. .” terimini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu