Haber

Milli savaş uçağı KAAN’ın en yetkili isminden heyecanlandıran açıklama

Türkiye; savunma ve havacılık sanayinde üstlendiği büyük çalışmalarla bizleri gururlandırmaya devam ediyor.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Türkiye’nin en önemli teknoloji projelerinden biri olan milli savaş uçağı KAAN’ın uçuşuna ilişkin hazırlıklar ve testler tüm hızıyla devam ediyor.

Heyecan verici açıklama: Çok yakın

Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki Bilişim Vadisi’nde bu yıl 9’uncusu düzenlenen 2023 Verimlilik Proje Ödülleri töreninde Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, ‘süreç iyileştirme’ kategorisinde birincilik ödülünü aldı. .

Kotil, Türkiye’nin ilk yerli savaş uçağı olacak KAAN hakkında açıklamalarda bulundu.

Mehmet Fatih Kacır, “Herkes KAAN’ın kanatlanacağı tarihi duymak istiyor, durumumuz nedir efendim?”Soru üzerine Temel Kotil şunları söyledi: “Yer testleri yapıyoruz. Yakın.”söz konusu.

Kacır’ın, “Yakın mı yoksa çok yakın mı?”Kotil soruyu yanıtladı: “Çok yakın”o cevapladı.

Testler yapıldı

Bugüne kadar KAAN’ın fırlatma koltuğu testleri, tam boy statik testleri, kontrol yüzeylerinin atalet ve statik testleri, iniş grubu düşme testleri, sistem entegrasyon laboratuvarında aviyonik sistem testleri, yakıt testlerini takiben motor çalıştırma testleri gerçekleştirildi.

Yer testleri ve taksi testlerinin tamamlanmasının ardından KAAN’ın birkaç hafta içinde ilk uçuşunu gerçekleştirmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu