Haber

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 1’inci Dereceye Kadar 3600 Ek Gösterge için Bakan Işıkhan’la görüştü

Devlet Memurları Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 1’inci Derece Ek Gösterge verilmesine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüştü.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüştü. Toplantıda; 3600 Ek Göstergenin 1. Dereceye verilmesine ilişkin çalışmaların bir an önce başlatılması ve ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiği vurgulandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda düzenlenen toplantıda; Ali Yalçın ve Vedat Işıkhan’ın yanı sıra Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul da katıldı. 7. Dönem Toplu İş Sözleşmesinde yer alan 3600 adet 1. Derece Ek Göstergenin verilmesine ilişkin çalışmaların hızla başlatılması amacıyla resmi yazıyı geçtiğimiz günlerde Bakanlığa ilettiklerini hatırlatan Başkan Yalçın, “Önemli bir eksiklik var. 5,3 milyon kamu görevlisi ve emekliyi ilgilendiren emekli maaşlarındaki artış, emekli maaşlarını önemli ölçüde etkiliyor.” “Artış sağlayan ek göstergelere ilişkin çalışmanın yanı sıra, kamu görevlileri ve emeklilerin hayata geçirilmesini beklediği ‘3600 1. Derece Ek Gösterge’ çalışmasının da bir an önce başlamasını ve çalışmanın kamuoyuna sunulmasını bekliyoruz. Derhal Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne” dedi.

Yalçın, 7. Dönem Toplu Sözleşme’de kayıtlı; 4688 Sayılı Kanunun kozmik unsurlarla uyumlu hale getirilmesi ve Harcırah Kanunu ile Devlet Memurlarına Gıda Yardımı Yönetmeliğinin günün şartlarına göre düzenlenmesine ilişkin önerileri Bakan Işıkhan’a iletti. Toplu sözleşme kararlarının uygulanmasında yaşanan tereddütleri ve Koruyucu Giysi Malzemesi kararının uygulanmasında yaşanan sıkıntıları da dile getiren Yalçın, sorunların çözümünde vakit kaybetmeden ilgili çalışmalara başlanması gerektiğini vurguladı.

Kamu çalışanlarının talep ve beklentilerini önemsediklerini belirten Bakan Işıkhan, gerekli çalışmaların hayata geçirilmesi için yetkili sendika Memur-Sen ile diyalog mekanizmasının devam edeceğini belirtti. – ANKARA

bozcaadaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu