Haber

Flynas uçağında motor arızası: İki kez geri döndü

Dün gece Trabzon Havalimanı’ndan Cidde’ye uçmak üzere havalanan, motor arızası nedeniyle Giresun semalarından dönen, acil iniş yapan ve 130 yolcusu tahliye edilen Flynas uçağı, incelemelerin ardından yolcularının bir kısmını da yanına alarak tekrar havalandı. . Kalkıştan kısa bir süre sonra motordaki arızayı tekrarlayan uçak 2. kez geri döndü. Tekrar güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından sorunsuz bir şekilde havalimanına tekerlek takan uçaktaki yolcular tekrar tahliye edildi. Park pozisyonuna alınan ve motorunda kuş olduğu değerlendirilen uçakla ilgili kapsamlı inceleme başlatıldı.

Suudi Arabistan’ın Cidde kentine uçmak üzere dün saat 22.15’te Trabzon Havalimanı’ndan havalanan Flynas’a ait HZ-NS58 tescilli Airbus A320 tipi yolcu uçağının bir motorunda alev uzantısı meydana geldi. Kalkıştan kısa bir süre sonra tek motor alevi genişledi. Bunun üzerine Giresun semalarından dönmek zorunda kalan uçağın kaptan pilotu, Trabzon Havalimanı’na acil iniş izni istedi. Apronda alınan geniş güvenlik önlemlerinin ardından uçak sorunsuz bir şekilde Trabzon Havalimanı’na indi. Uçaktan 130 yolcu ve 8 mürettebat tahliye edilirken, birçok Körfez ülkesinden kente gelen ve tedirgin anlar yaşayan turistler otellere yerleştirildi. Apronda bekletilen uçakla ilgili teknik ekip tarafından inceleme başlatıldı.

O ANLAR KAMERADA

Uçakta meydana gelen alevin boyutu çevredeki binalarda yaşayan vatandaşlar tarafından telefon kamerasıyla görüntülendi. O anları manzaralarda uzayan alev sesiyle kaydeden bir kişi, ‘Allah’ım yardım et; Acilen inmesi gerekiyor. “Onlar için dua edelim” dediği anlar oldu.

YENİDEN HAVA ALDI, İNİŞTEN SONRA DÖNdü

Teknik ekiplerin gece saatlerinde uçakta yaptığı incelemeler sonucunda yeniden kalkışa engel bir durum bulunmadığına karar verildi. Bunun üzerine uçuştan vazgeçen birkaç yolcu dışında diğer yolcular yeniden uçağa bindirildi. Uçak Cidde uçuşu için saat 02.02’de tekrar havalandı. Yaklaşık 30 dakika sonra pilot, söz konusu arızanın havada meydana geldiğini anlayarak, Trabzon Havalimanı’na yeniden acil iniş için izin istedi. Güvenlik önlemlerinin tekrar alınmasının ardından Beşikdüzü semalarından dönen uçak, sorunsuz bir şekilde havalimanına döndü. Yolcuları ve mürettebatı tahliye edilen uçak, apronda park halinde kaldı. İlk kalkıştan kısa süre sonra motorunda kuş olduğu değerlendirilen uçakta kapsamlı inceleme başlatıldı. Yolcuların başka bir uçakla Cidde’ye gönderileceği belirtildi.

ALEV UZATMA

Uçakta çalıştırılan motor çalıştırılmadığında yakıt birikmesi meydana gelir. Motoru çalıştırmak için daha sonra yapılan ateşlemeler de biriken yakıtın tutuşmasına ve alev almasına neden olur.

haberboztepe.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu