Ekonomi

Mark Mobius deprem sonrası konuştu: Türkiye bizi korkutmuyor

Yatırım gurusu olarak bilinen Mobius Capital Partners’ın kurucusu 86 yaşındaki Amerikalı yatırımcı Mark Mobius, dün Amerikan CNBC Televizyonunda Kahramanmaraş depremlerini konu alan özel bir programa katıldı.

Programın Türkiye’nin ekonomik ve siyasi boyutlarının tartışıldığı siyasi bölümünde ise 14 Mayıs seçimlerine ayrılmıştır. “Türkiye’de yıkıcı depremler ülkenin geleceği açısından çok önemli bir zamanda gerçekleşti”yorumlar yapıldı.

Programın ekonomi bölümünde canlı yayına katılan Mobius, “Öncelikle kalbimiz depremden zarar gören insanlarla birlikte”O başladı. “Korkunç bir felâket”dedi Mobius, sarsıntıyla ilgili ilk noktanın ders almak olduğuna işaret ederek:

“Madalyonun diğer tarafından bakarsanız depreme hazırlık çok önemli. Devlet ve o bölgede yaşayan halk artık depreme dayanıklı binalar yapmaya başlıyor. Böylece böyle bir insan kaybı yaşanmayacak.”

“TÜRKİYE’DE YATIRIM YAPMAK BİZİ HİÇ KORKMUYOR”

“İkinci önemli nokta, Türkiye’nin hala yatırım için uygun bir yer olduğu. Buna inanıyoruz”Türkiye’de yatırımları olduğunu hatırlatan Mobius, şunları ekledi:

“Türkler çok esnek; tüm bu felaketlere ve sorunlara o kadar iyi uyum sağlayabiliyorlar ki… Bunu defalarca gördük. İşadamları da çok akıllıdır. Yüksek enflasyona ve zayıf para birimine bile uyum sağlayabilirler. Dolayısıyla Türkiye’de yatırım olması bizi hiç korkutmuyor.”

ERDOĞAN VE GÖRÜŞ SÖZLERİ

Mobius, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın herhangi bir önlem alıp almayacağı sorusuna şu yanıtı verdi:

“Kesinlikle. Cumhurbaşkanı’nın hızlı davranacağını ve özellikle yaklaşan seçimleri göz önünde bulundurarak deprem bölgelerindeki bu insanlara yardım etme ve sorunları çözme yeteneğine sahip olduğunu göstereceğini düşünüyorum. Türkiye’deki ana siyasi mesele, muhalefetin aklını başına toplayamaması. .Sorun da bu.Tüm muhalefet birleşip cephe gösterse durum değişirdi.Ama şu anda öyle gözükmüyor.”

2010’dan sonra Türkiye’ye yatırım yaptıklarını açıklayan Mobius, 2019’dan sonra verdiği tüm röportajlarda bunu söyledi. “Türkiye’ye yatırım yapmaya devam edeceğiz” o diyordu. Yatırım gurusu, Bloomberg HT’ye 2021’de söyledi. “Ne olursa olsun Türkler yaşayacak”dedi.

Uluslararası ekonomik sitelere göre kişisel serveti 50 milyon dolar olan Mobius, son 40 yılda 50 milyar dolarlık varlık yönetti.

KAYNAK: DÜNYA/EMRE ERGÜL

balyaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu