Haber

Kırıkhan nerede? Kırıkhan ve çevresinin nüfusu nedir? Kırıkhan kime bağlı?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, HatayAyrıca çok sayıda artçı sarsıntı meydana geldi. Hatay Türkiye’nin Kırıkhan ilçesi merak edildi. Peki, Kırıkhan nerede? Kırıkhan ve çevresinin nüfusu nedir? Kırıkhan kime bağlı? Detaylar burada…

KIRIKHAN NEREDE?

Kırıkhan, Hatay ilinin bir ilçesidir.

Nüfus: 119.028

Alan: 715 km²’

KIRIKHAN’IN NÜFUSU NE KADAR?

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinin nüfusu 119.028’dir.

HANGİ KIRIKHAN İLE BAĞLANTILIDIR?

Kırıkhan, Hatay ilinin ilçelerinden biridir. Nüfusu 119.028 kişidir. Hatay’ın en kalabalık 6. ilçesidir.

Coğrafya

Kırıkhan ilçesinin yüzölçümü 715 km²’dir. Kırıkhan, coğrafi konum ve yüzölçümü bakımından Hatay’ın en büyük ilçesidir. İlçe topraklarının batısında Amanos Dağları, doğusunda Suriye ve güneyinde Amik Ovası bulunmaktadır.

Fauna

Türkiye’de yaşayan iki ceylan türünden biri olan Hatay dağ ceylanı (gazella gazella), ilçenin Suriye ucuna yakın bir yerde yaşıyor. Nesli tükenmekte olan bir tür olan dağ ceylanının Türkiye’de 2008 yılında neslinin tükendiği tespit edilmiş; 150’si tespit edilen ceylan sayısı 2020 yılı itibari ile yaklaşık 900’e çıktı. 2013 yılında 13 hektarlık bir alan üzerine Dağ Ceylanı Üretim İstasyonu kurulmuş ve Kırkhan’da 13.288 hektarlık bir alan “Hatay” ilan edilmişti. Dağ Ceylanı Yaban Hayatı Geliştirme Alanı” çeşidi için 25 Aralık 2019.

Ekonomi

İskenderun ve Antakya’dan sonra Hatay ilinin en gelişmiş ilçesidir. İlçe geçiminin %50’sini tarımdan, %28’ini sanayiden, geri kalanını ise diğer mesleklerden sağlamaktadır. Son 15-20 yılda Kırıkhan’da tarıma dayalı ekonomide önemli bir gelişme gözlenmektedir. 29 çırçır ve pres fabrikası, 2 dokuma fabrikası, 6 yağ fabrikası, 2 mısır kurutma makinesi ile sayı 40 civarındadır.

Kırıkhan

Hatay’ın küçük ve şirin ilçelerinden biri olan Kırıkhan, Hatay şehir merkezine yaklaşık 41 kilometre uzaklıkta.

Tarihi Helenistik döneme kadar uzanan ilçelerden biri olan Kırıkhan, tarihini Darb-ı Sak Kalesi ile yansıtıyor. Muratpaşa Köprüsü ve Danaahmetli Köprüsü de 17. yüzyılda yapılmış tarihi köprüler olarak dikkat çekiyor. Doğal güzelliklere ilginiz varsa Beşkardeşler Mağarası Kırıkhan’da gidebileceğiniz yerlerden biridir.

manavgatajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu