İş

Kahramanmaraşlı dondurmacılar ayağa kalkmak istiyor

Kahramanmaraş merkezli deprem, çevresindeki 11 ili etkiledi, 45 binden fazla insan hayatını kaybetti, 200 binden fazla bina hasar gördü.

Bu şehirlerde barınma, ısınma, gıda ve hijyen gibi temel tüketim konuları için evlerine giremeyen insanların ihtiyaçları karşılanmaya çalışılmaktadır.

Enkaz kaldırma ve yeniden yapım çalışmaları devam ediyor.

Mağazalar yavaş yavaş açılıyor

Bu süreçte şehirlerdeki dükkânlar yavaş yavaş açılmaya ve ışıkları karanlığı aydınlatmaya başladı.

Kahramanmaraş’ta dondurma sektörü depremin ardından toparlanmaya çalışıyor. Sektör, 6 Şubat’ta yaşanan sarsıntıların ardından yeniden ayağa kalkma planları yapıyor.

Sektör, sarsıntıda personelini kaybetti

Depremde çok sayıda çalışanını kaybeden departman, barınma ihtiyacının öncelikli bir konu olduğunu vurguluyor.

“Dükkan ve fabrikalarda hasar var”

Sektör liderlerinden birinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Atilla Kanbur, deprem sonrası fabrika ve iş yerlerini ziyaret ettiklerini belirtti. 4-5 iş yerimiz yıkıldı. Fabrikalara gittik özellikle ortadaki fabrikamızda çok büyük hasar var.”söz konusu.

Deprem otomasyon makinelerinin ayarlarını bozdu

Depremin dondurma fabrikalarında bulunan otomasyon makinelerinin ayarlarını bozduğunu belirten Kanbur, şöyle konuştu: “Ankara, İstanbul gibi yerlerden teknisyenler getirip tamir ettiriyoruz. Tesislerimizi çalışır hale getirmeye çalışıyoruz.”dedi.

“Çalışan kaybımız çok”

Deprem nedeniyle hayatını kaybeden çalışanlar olduğunu vurgulayan Kanbur, şu açıklamayı yaptı:

Çok sayıda çalışanımızı kaybettik. Şu anda yavaş yavaş toparlanmaya çalışıyoruz. İlk aşamada imkanlarımız el vermedi. Gaz yoktu, elektrik yoktu. İlgililerin desteğiyle artık doğalgaz ve elektriğimiz var. AFAD’ın yönlendirdiği birkaç noktada yemek dağıtıyoruz. Gaziantep yolu üzerindeki yerimizde gelip gidenlere yemek veriyoruz. Topluma elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz.

“Tarihi pastane de depremden etkilendi”

Kentin en işlek caddelerinden birinde yer alan tarihi Yaşar Pastanesi’nin de depremden etkilendiğine dikkat çeken Kanbur, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Bina ayakta ama temelde burada bir şey var mı, bunlar inceleniyor. Elimizden geldiğince bu tesisi ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Şu anda boşaltıyoruz, boşalttıktan sonra sütunlar halledilecek. Rastgele bir can kaybı olmazsa AFAD da izin verirse bu kurumu işletmeye çalışırız.

habergerger.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu