Teknoloji

iOS 17.4 Beta 1 Güncellemesi iPhone’ları Kilitliyor!

Apple’ın dağıttığı iOS 17.4 Beta 1 güncellemesiyle yeni bir sorun ortaya çıktı. Güncelleme cihazları çökertiyor.

Apple’ın iOS için Beta olarak yayınladığı iOS 17.4 Beta 1’de yeni bir sorun oluşmaya başladığı bildirildi. Güncellemeyi alıp test eden kullanıcılar, telefonlarını kullanamaz hale geldi. Öyle ki iOS 17.4 Beta 1 ile birlikte telefonlar çökmeye başladı.

iOS 17.4 Beta 1 Dokunmayı Etkiliyor

iOS 17.4 Beta 1 ile yeni özellikleri ilk kez deneyip test etmek isteyenler korkunç bir sürprizle karşılaştı. Dokunmatik ekran birden fazla kullanıldığında ileri geri raporlama yapmaya başladığı bu dönemde tamamen kontrol edilemez hale geldi. Magic Apple Editörü Taha Karaca’nın Türkiye’de aktardığı bu durum, iOS 17.4 Beta 1 güncellemesini alacaklar için de bir uyarı niteliği taşıyordu.

iOS 17.4 Beta 1 Güncellemesi iPhone’ları Kilitliyor!

Dokunmatik ekrandaki kusur tek sorun değil. Raporlara göre iOS 17.4 Beta 1 güncellemesinin ardından kablolu şarjda sorunlar yaşanmaya başladı. Kullanıcılar bu sorunu çözmek için kablosuz şarj seçeneğini tercih etti.

iOS 17.4 Beta 1 İle Kilitlenen Cihazlara Ne Olacak?

Şu ana kadar Apple’dan konuyla ilgili bir açıklama gelmedi. Sorundan etkilenen kullanıcılar, cihazı kabloyla bağlayarak sıfırlamaya çalıştı. Bu nedenle sorundan etkilenen cihazlar için şu anda tek çözüm iPhone’u sıfırlamaktır. Cihaza müdahale edilemediği için iOS 17.4 Beta 1 güncellemesi sonrası reset atılarak sorun çözülebilmektedir. Güncellemeyi almayanların, Apple’ın bir düzeltme yayınlamasının ardından güncellemeyi almaları öneriliyor.

iOS 17.4 Beta 1’de neler var?

Apple tarafından yayınlanan sürüm notlarında güncellemeyle birlikte kronometre için Dynamic Island desteği ve 118 emoji desteğinin alınacağı belirtiliyor. Stabil sürüm öncesinde bu tür sorunların yaşanması normal olsa da Türkiye ve dünya genelinde yeni özellikleri test etmek ve incelemek için güncelleme alan kullanıcıların iOS 17.4 Beta 1 konusunda dikkatli olması gerekiyor.

Mevcut durum Reddit’te büyük bir popülerlik kazandı. Buradaki yorumlarda klavye kullanımının iptal edilmesi, Face ID’nin çalışmaması gibi pek çok ek sorun aktarıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu